Celé Česko zasypal sníh | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Celé Česko zasypal sníh

Bílé nadělení ocenily zejména malé děti.
Bílé nadělení ocenily zejména malé děti.

PRAHA – Dlouho očekávané sněhové nadělení řádně potrápilo řidiče. Včera sněžilo prakticky na celém území České republiky, a silničáři tak měli plné ruce práce. Náledí a sníh zaskočily spoustu řidičů a výsledkem je množství nehod. Výrazný sněhový příděl a teploty kolem minus pěti stupňů nás čekají i dnes.


Děti se radují, ale…
Na silnicích je peklo!

■ Smrtí řidiče (†23) skončila sobotní večerní nehoda osobního vozu Škoda Octavia v Ústí nad Labem. Mladík pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost auta stavu a povrchu vozovky a v ulici Na Výšině narazil do stromu. „Na místě zemřel, jeho stejně starého spolujezdce odvezli záchranáři s těžkým zraněním do nemocnice,“ řekla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.
■ Osobní auto havarovalo v noci na dnešek u Božejova na Pelhřimovsku. Při nehodě bylo lehce zraněno pět lidí, z toho dvě děti. „Automobil podle policie dostal smyk na namrzlé vozovce, vyjel ze silnice a několikrát se převrátil přes střechu,“ uvedla mluvčí krajského hasičského záchranného sboru Petra Musilová.
Kliknutím zvětšete■ Nedaleko Jemnice na Třebíčsku se čelně srazila dvě osobní auta. Při nehodě bylo zraněno pět mužů a dvě ženy. Těžce zraněná žena skončila s podezřením na poranění páteře v nemocnici, vážně poraněný muž byl kvůli mnohačetným zraněním transportován do Brna.
■ V obci Blučina v okrese Brno-venkov se čelně střetly dva automobily, náraz byl tak silný, že oba odmrštil do zdi blízkého domu. V jednom z aut cestovali tři mladíci, ve druhém pak starší muž, který jediný vyvázl bez zranění. Nejhůře je na tom mladík (15), jenž byl na sedadle spolujezdce nepřipoután. V nemocnici bojuje o život.
■ Dopravní kolaps se včera odpoledne nevyhnul ani zasněžené dálnici D1. Při dopravní nehodě na 33. kilometru ve směru na Prahu zemřela mladá žena a tři další lidé byli zraněni. Automobil pravděpodobně dostal smyk, sjel mimo vozovku a narazil do stromu. Zranění mladé ženy byla natolik vážná, že jí záchranáři nemohli pomoci. Dálnice musela být uzavřena kvůli přistání záchranářského vrtulníku a tvořily se zde dlouhé kolony.


Autor: (nek)
Foto Aha! – Karel Kopáč, Foto pro Aha! – Štěpánka Kadlčková

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.