Srazil chodce a auto ukryl v hnoji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Srazil chodce a auto ukryl v hnoji!

STRAKONICE – Jiří Čapek (28) z Chrášťovic na Strakonicku se vracel ze zábavy v Radomyšli, měl to jen čtyři kilometry domů, ale tam už nedošel. Cestou ho u krajnice srazilo auto, v němž jeli dva mladíci z vedlejší vesnice. Aby svůj čin zamaskovali, přivolali si kamarády s jiným autem a zraněného Jirku znovu přejeli.


Maskovali nehodu tak, že zraněného přejeli jiným autem!

..

Čapka v motorkářské bundě s reflexními pruhy srazil řidič (25) s vozidlem BMW u Leskovic. Pak zavolal bratra s kamarádem, aby mu přijeli s mužem v bezvědomí pomoct. Muži místo toho, aby mu poskytli první pomoc, zraněného odvezli na 10 km vzdálené místo a tam mu přejeli přes břicho. „Snažili se nafingovat, že jej srazilo jiné auto a oni ho pak přejeli nechtěně,“ popsal Aha! jeden z vyšetřujících policistů.

Teprve potom, po dvou hodinách od nehody, Jiřího odvezl bratr řidiče s kamarádem do nemocnice ve Strakonicích. Tvrdili, že zraněného nalezli po nehodě na silnici u Domanic. Tam dokonce pachatelé rozbili lahev rumu, aby to vypadalo, že byl Čapek opilý. To však vyšetřování vyloučilo.

Policisté již nalezli i vůz značky BMW, kterým mladík Čapka srazil. Byl zahrabaný nedaleko Radomyšle v kupě hnoje a měl promáčklou střechu a rozbitá okna. Někdo ho tam musel zahrabat nakladačem.

Kliknutím zvětšeteJiří, který měl otisk pneumatiky přes celé břicho, nyní leží na jednotce intenzivní péče českobudějovické nemocnice. Má sešroubovanou pánev, naražené plíce a poškozenou močovou trubici. „Měl těžká vnitřní poranění a musel být okamžitě transportován na traumacentrum do nemocnice v Českých Budějovicích,“ uvedla mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

„Šofér a spolujezdec, místo aby zavolali záchranku, začali vymýšlet, jak se z toho vyvléct, a raději mě nechali krvácet a pak vozili v autě. Tohle byli vrazi, to se jinak říct nedá,“ řekl pro iDnes.cz Jiří Čapek.

„Případ stále vyšetřujeme a čekáme na výsledky expertiz,“ dodala Nováková. Případ se stal už minulý týden a policie ho zamlčela. Za ublížení na zdraví mohou pachatelé dostat dva roky vězení, pokud by byl jejich čin klasifikován jako pokus o vraždu, hrozí jim až 15 let.

Jako kdysi Pravec...

Kliknutím zvětšeteKauza nápadně přípomíná případ Karla Pravce (17), kterého před dvěma lety srazil žlutou firemní škodovkou Petr Neisser (37). Chlapce těžce zraněného poté odvezl do lesa, kde ho pohodil a nechal jeho osudu. Ten se naštěstí stačil doplazit k silnici a zachránit si tak život. Neisser si od soudu odnesl trest na 12 let.


Autor: (hof)
Foto Policie ČR

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.