Obrněné transportéry, vrtulník a pistole - Válka ve vietnamské tržnici?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Obrněné transportéry, vrtulník a pistole - Válka ve vietnamské tržnici?!

Policisté zabarikádovali vjezdy do tržnice obrněnými transportéry.
Policisté zabarikádovali vjezdy do tržnice obrněnými transportéry.

PRAHA – Tisíc policistů, celníků a pracovníků České obchodní inspekce se dvěma obrněnými transportéry, vrtulníkem a speciálně cvičenými psy vzalo v sobotu útokem největší pražskou tržnici Sapa v Libuši.


„Policisté předvedli 44 lidí, po několika z nich bylo v minulosti vyhlášeno celostátní pátrání. Byli mezi nimi Vietnamci, Mongolové, Češi, Slováci a Poláci,“ popsala mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová.

Celníci postupně otvírali stánky a kontrolovali zboží. K řadě z nich se majitelé nehlásili, a zámky tak musely být odstraněny násilím. Inspektoři zabavili několik tun padělků, zejména textilu. „Nejvíc jich bylo ukryto v kontejnerech, které vypadaly jako na odpad,“ popsal jeden z inspektorů. Policisté narazili i na podzemní skrýše, v nichž byly ukryty zbraně.

Obchodníci si na zásah stěžovali. „Proti způsobu provedení zásahu co nejdůrazněji protestujeme a považujeme ho za šikanu. Policie např. chodila po areálu s namířenými zbraněmi,“ uvedl mluvčí Svazu Vietnamců v ČR Tran Hoang Thanh.

Kliknutím zvětšete


Autor: (ČTK)
Foto Aha! – Karel Kopáč, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.