Aleš Řebíček, jeden z nejbohatších ministrů: Tryskáče, luxusní vila a desítky milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Aleš Řebíček, jeden z nejbohatších ministrů: Tryskáče, luxusní vila a desítky milionů!

TEPLICE – Ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS, 41 let) patří podle průzkumů mezi nejméně známé členy vlády. A právě on přitom patří k vůbec nejbohatším členům českého kabinetu! Má majetek za desítky milionů korun, a tak si může dopřát, co chce.


Já si létám, já se vznáším... Ministr dopravy létá vládním letadlem, přitom má peněz jako slupek!

Včetně pohádkové vily za sedm a půl milionu s bazénem a sportovištěm. A jako by mu to bylo málo, hojně využívá i výhody, které mu vládní koryto poskytuje. Na rozdíl od jiných politiků si klidně vezme vládní letadlo, aby nemusel běžnou linkou, nebo, jaká hrůza, dokonce autem..

Kliknutím zvětšeteJako ministr bere Řebíček základní plat 117 200 Kč. To je pro bývalého podnikatele s pochybnými kontakty nejspíše jen kapesné. Prodejem třetinového podílu své úspěšné stavební a železniční firmy Viamont získal miliony. Přesnou částku říct odmítá. Přestože už v této firmě oficiálně nefiguruje, spekuluje se, že v ní má stále velký vliv. A navíc Viamont dostává od jeho úřadu lukrativní zakázky. Možná i proto Řebíček o svých podnikatelských aktivitách nerad hovoří. Kliknutím zvětšeteO majetku je ale otevřenější. „Dům v Teplicích, kde žijeme s manželkou, má cenu asi sedmi milionů korun. Loni jsem koupil byt v Praze za 4,5 milionu,“ přiznal ministr. Kromě toho vlastní ještě chatu na Cínovci, kterou nechal loni také zrekonstruovat.

Není pro něj problém pronajmout si třeba tryskáč. To předvedl v létě, když odletěl na společnou dovolenou s premiérem Topolánkem (ODS) Kliknutím zvětšetea jeho partnerkou Lucií Talmanovou (ODS) na Sardinii a ještě za něj náklady ve výši 1,1 milionu šlechetně zaplatil. Zálibu v létání ale Řebíček trochu přehání – za státní peníze totiž letos několikrát cestoval letadly Úřadu pro civilní letectví, jak uvedly Hospodářské noviny. Jedna cesta luxusní cessnou přitom vyjde asi na sto tisíc korun. Řebíček letadly cestuje i po Česku – místo strastiplné cesty po dálnici D1 si do Brna raději občas zaletí.

LETOŠNÍ MAJETKOVÉ PŘIZNÁNÍ

Kliknutím zvětšete> 76 680 korun jako vedlejší příjem za působení na teplické radnici.
> 90 000 Kč za pronájem pozemků v areálu golfového hřiště.
> Prodej nemovitosti soukromé osobě za 400 000 Kč.
> Koupě automobilu za 640 000 korun.
> Dodatečně doplnil příjem 44 milionů korun jako údajnou splátku za akcie. O jaké cenné papíry šlo, však nikdy věrohodně nevysvětlil...


Autor: (bem)
Foto Aha! – Karel Kopáč, ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.