Cedule Zimní výbava - Co když nebude mrznout? Značku prostě otočí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Cedule Zimní výbava - Co když nebude mrznout? Značku prostě otočí!

Značka ukládající povinnost zimních pneumatik s sebou přináší jen samé problémy.
Značka ukládající povinnost zimních pneumatik s sebou přináší jen samé problémy. (ČTK)

PRAHA – Jako v Kocourkově. Přesně tak si musejí připadat řidiči, kteří se snad každý den dozvídají o nových a nových úpravách týkajících se nové dopravní značky Zimní výbava na dálnici D1.

Jako v Kocourkově. Přesně tak si musejí připadat řidiči, kteří se snad každý den dozvídají o nových a nových úpravách týkajících se nové dopravní značky Zimní výbava na dálnici D1. Ta přikazuje zimní obutí kol. Jenže teď se zase řeší, jakým způsobem se budou značky upravovat, jestliže nebude mrznout nebo chumelit...

Poslední úpravou platnosti nové značky bylo její omezení na dny, kdy teploty klesnou pod bod mrazu nebo bude silně sněžit. Jenže povinnost obout zimní pneumatiky platí už od 1. listopadu a zatím ani pořádně nechumelilo, ani nemrzlo. Silničáři si teď tedy lámou hlavy s tím, jestli značky v teplých dnech bez přeháněk opatřit dodatkovou tabulí, přeškrtnout, překrýt, nebo jinak upravit. Jedním z návrhů je dokonce značky otáčet. Když se ale v průběhu dne ochladí, bude zřejmě muset na místo vyrazit speciální tým, který značky zase přetočí zpátky. Vznikne snad nová pracovní pozice – otáčeč značek?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.