Ďuričko chtěl střílet dál, jenže... Zasekla se mu pistole! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ďuričko chtěl střílet dál, jenže... Zasekla se mu pistole!

10:25 - První část rekonstrukce skončila. Během ní měl Ďuričko místo skutečné pistole samozřejmě jen gumovou maketu. V tuto chvíli už za mimořádných bezpečnostních opatření odjíždí zpět do vazební věznice. Na řadu teď přijd
10:25 - První část rekonstrukce skončila. Během ní měl Ďuričko místo skutečné pistole samozřejmě jen gumovou maketu. V tuto chvíli už za mimořádných bezpečnostních opatření odjíždí zpět do vazební věznice. Na řadu teď přijd (Aha! – Alexandr Malachovský, Martin Hykl, David Kundrát)

PRAHA – Rekonstrukce vraždy Václava Kočky mladšího připomínala manévry! Bohumíra Ďurička přivezla speciální jednotka ozbrojená samopaly. Na rukou měl pouta a na sobě neprůstřelnou vestu. Plačící otec zavražděného, Václav Kočka starší, se s ním minul zhruba o dvacet minut. Policie setkání obou mužů nepřipustila.

- Rekonstrukce vraždy Václava Kočky mladšího
- Policisté se báli ostřelovačů i bomby
- Ďuričko měl neprůstřelnou vestu

Z rekonstrukce vraždy vyplynul jeden důležitý moment – Ďuričko vypálil celkem tři rány, všechny zasáhly Kočku. Chtěl ale střílet dál! V tom mu zabránila jen náhoda – čtvrtý náboj se zasekl v hlavni! Kdyby se to nestalo, možná by v tratolišti krve leželi další Kočkové. A nebo dokonce obyčejní lidé, kteří s nimi nemají nic společného...

Manévry začaly už v sedm hodin ráno. Strážníci městské policie před restaurací Monarch v ulici V Kolkovně nedaleko pražského Staroměstského náměstí kontrovali všechna auta podle espézetek. Ulice sice zůstala průjezdná, ale nikdo další v ní už nesměl zaparkovat. Restauraci i okolí prohledal i pyrotechnik se psem.

Krátce po deváté dorazily dva antony. Z prvního vyvedli policisté speciální jednotky spoutaného Ďurička v neprůstřelné vestě. První část rekonstrukce probíhala zhruba hodinu. Pak policisté eskortovali Ďurička zpět do vazební věznice.

V půl jedenácté přivezla neoznačená policejní fabia Kočku staršího a patnáctiletého syna zavražděného Jana Kočku. V luxusním voze Bentley je doprovázela i další členka rozsáhlého klanu Kočkových – přítelkyně staršího z bratrů Jana Kočky. Rodina si také najala soukromou záchrannou službu. Byla v pohotovosti, kdyby Kočka starší zkolaboval...

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Paroubek na pohřeb nejde - Ale zazpívá tam Hůlka!

Svědek Vratislav Šlajer (64): Mrtvých mohlo být víc

Známí Ďuričkovy přítelkyně: Lucka byla vždy pracovitá

17.10.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.