Manžela otrávila jídlem a hodila do Orlíku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Manžela otrávila jídlem a hodila do Orlíku?

Eva Rajtmajerová
Eva Rajtmajerová

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Z loňské vraždy manžela se včera u soudu zpovídala Eva Rajtmajerová (39). O více než deset let staršího partnera, podnikatele Miroslava Rajtmajera (†52) měla loni v dubnu pozvat na večeři, uspat, uškrtit a s neznámým komplicem hodit do Orlické přehrady.


Manželé spolu již několik let nežili a chtěli se rozvést. Večer 20. dubna 2007 přijel Rajtmajer za svou ženou, aby se spolu domluvili na majetkovém vyrovnání. Eva Rajtmajerová tvrdí, že pak ihned odjel na schůzku s obchodními partnery. Doma mu prý uvařila večeři, ale protože se o dvě hodiny opozdil, dala maso do mrazáku a hranolky vyhodila. „V těle zavražděného se našla rýže, ona ale tvrdí, že žádnou nevařila,“ řekl státní zástupce Petr Dušek. Proti Rajtmajerové totiž svědčí i její dcera, která vypověděla, že na lince viděla připravené sáčky rýže.

„Jsem nevinná, tohle bych nikdy neudělala,“ tvrdila soudu Rajtmajerová. Loni na podzim se pokusila o sebevraždu a byla hospitalizována v psychiatrické léčebně. Tělo podnikatele bylo objeveno 1. června na břehu nádrže u obce Vlastec. Údajného komplice ženy se ale nepodařilo nalézt.

Kdo všechno také skončil v Orlíku?

■ Aleš Katovský:
5. dubna 1991 ho vylákal jeden z »orlických vrahů« Karel Kopáč do auta pod záminkou prodeje valut. Jeho komplic Ludvík Černý pak Klatovského střelil do hlavy. Tělo pachatelé nejprve ukryli v lomu, o den později je zabalili do pytle, omotali pletivem a vhodili do Orlické přehrady.
■ Vlastimil Hodr:
24. března 1992 si Ludvík Černý počíhal na majitele zlatých středověkých pečetí. Zavraždil ho a tělo s dalším členem gangu Vladimírem Kunou nacpal do sudu a hodil do Orlíku.
■ Leorento Lipoveci:
9. ledna 1992 chtěl jugoslávský překupník koupit od Kopáče nějaké zbraně. Když se snažil uzavřít obchod, Ludvík Černý ho zezadu střelil do hlavy. Tělo zavražděného skončilo v sudu a v přehradě.
■ Marcela Sekáčová:
27. února 2007 se Sekáčová setkala se svým milencem MUDr. Vladimírem Mikušem. Vyrazili spolu k přehradě, kde ji měl Mikuš svázat, omotat hlavu igelitem a v plastové truhle svrhnout do Orlíku. Odsouzen zatím nebyl.


Autor: (kpi)
Foto ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.