Poprava na pumpě v Ústí - Byla za střelbou žárlivost? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poprava na pumpě v Ústí - Byla za střelbou žárlivost?

Pumpa byla včera mimo provoz…
Pumpa byla včera mimo provoz…

ÚSTÍ NAD LABEM – Neznámý vrah zastřelil v noci z úterý na středu mladíka obsluhujícího benzinovou pumpu v ústecké čtvrti Předlice. Byla vražda jen součástí přepadení kvůli penězům, nebo šlo o něco víc?


Čerpadlář Jiří Š. (20) měl pumpu AB Oil v Tovární ulici v Ústí nad Labem pronajatou. Vlastnit měl však v Ústí bar, na který si půjčil peníze. Se splácením dluhu si údajně hlavu nelámal, zato však rád hostil pěkné dívky. „Na pumpě se pořád povalovaly na lehátkách nějaké holky. Jeho jsem tam moc neviděla, asi byl uvnitř,“ vzpomíná hostinská z místní restaurace.

Kliknutím zvětšetePodle ní mohla být motivem vraždy i žárlivost. Další obyvatelé Předlic si myslí, že si na Jiřího Š. došlápl některý z jeho věřitelů. Otázkou však zůstává, co by tím mohl získal. Dlužné peníze rozhodně ne... Jiřího Š. prý policisté našli v krvi na podlaze, ruce měl napřažené, jako by se vzdával. Zemřít měl mezi sedmou a desátou hodinou večerní. Detektivové zatím hledají řidiče, kteří v té době na pumpě AB Oil v Tovární ulici brali benzin, protože doufají, že jim pomůžou čas upřesnit.

Další krvavá přepadení benzinek...

● Červenec 1992:
Údajně na benzinové pumpě v pražské Plzeňské ulici byl zezadu zastřelen i starožitník Vlastimil Hodr. Zavraždil ho Ludvík Černý, jeden z mužů, kteří se podíleli na Orlických vraždách.
● Červen 1995:
Dva muži přepadli benzinovou pumpu v Praze. Přestože jim čerpadlář peníze vydal, jeho život ukončily dvě kulky.
● Květen 2002:
Zvláštním způsobem přepadl lupič pumpu v Rožmitále pod Třemšínem. Pachatel ženu udeřil do hlavy, vzal jí peněženku a dal se na útěk. Když ho pronásledovala, hodil po ní trhavinu. Zraněná čerpadlářka přežila.
● Červen 2002:
Odlehlou čerpací stanici Ramš u České Lípy přepadla skupina mužů. Čerpadláře zastřelili ranou do týla.
● Září 2007:
Neznámý zločinec zaútočil na čerpací stanici Euro Oil v Hrádku nad Nisou. Muže (60) bodl nožem do hrudníku. Zraněný naštěstí přežil.
● Listopad 2007:
Vrah v noci zastřelil zaměstnance (61) čerpací stanice Alfa Station v Liberci. Ironií je, že z pumpy nic neuloupil.


Autor: (nek)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.