Syn ministra Římana - Bodal v sebeobraně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Syn ministra Římana - Bodal v sebeobraně

Václav Říman
Václav Říman (ČTK)

PRAHA – Václav Říman, syn ministra průmyslu a obchodu Martina Římana (ODS), je nevinný. Jeho čin, kdy v únoru na pražských vysokoškolských kolejích pobodal jiného studenta, senát posoudil jako nutnou obranu.

Václav Říman, syn ministra průmyslu a obchodu Martina Římana (ODS), je nevinný. Jeho čin, kdy v únoru na pražských vysokoškolských kolejích pobodal jiného studenta, senát posoudil jako nutnou obranu.

Pražský soud ho tak včera zprostil obžaloby, podle které se měl dopustit pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozilo dva až osm let vězení. Říman se hájil tím, že jednal v sebeobraně poté, co ho o rok starší Miroslav Držka napadl na pokoji a pěstmi bil do obličeje. Nožík vyndal, aby mu pohrozil. Když spolužák neodešel a dál ho bil, začal Říman máchat nožem kolem sebe. Že Držku zranil si prý ani nevšiml. To potvrdil i sám Držka, bodných ran si prý všiml až později.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.