Berdychův gang u soudu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Berdychův gang u soudu

Mozek gangu - David Berdych (34)
Mozek gangu - David Berdych (34)  (ČTK)

PRAHA – Další důležití členové Berdychova gangu včera stanuli před pražským krajským soudem. Hlavní slovo měli Tomáš Půta a expolicista Maroš Šulej, kteří byli zatčeni na útěku až v Irsku.

Půta se přiznal k páchání trestné činnosti. Podílel se na krádežích a loupežných přepadeních. Prý však nikomu fyzicky neublížil. „Trest si zasloužím a jsem s ním smířen,“ řekl Půta.

Další obžalovaný Šulej se přiznal ke dvěma krádežím. Odmítl však loupežné přepadení. K soudu se dostavil i šéf gangu David Berdych a jeho kumpáni Jan Zelený a Radek Trumpeš. Trojice si už v minulosti odnesla devítiletý, jedenáctiletý a třináctiletý trest. Potrestáno bylo ještě dalších osm lidí.

V celé kauze jde o spolupráci gangu s bývalými elitními policisty. V souvislosti s činností gangu bylo obžalováno či obviněno přes padesát lidí, a to z loupeží, krádeží, podílnictví, porušování domovní svobody, zneužívání pravomoci veřejného činitele a padělání.

Mozek gangu

  • David Berdych (34)
    Šéf gangu, přišel k soudu v doprovodu eskorty. Podílel se na osmnácti přepadeních, únosech a také na loupeži, při které zemřel zlatník Toman. V první části líčení mu soud vyměřil trest 9 let. S předchozím trestem za jiné zločiny by si tak měl od data rozsudku odsedět 15 let.

Nejbrutálnější členové gangu

  • Tomáš Půta (34)
    Přímo se účastnil na přepadeních, únosu i fingované domovní prohlídce. V gangu byl od roku 2000.
  • Maroš Šulej (34)
    Byl aktérem přepadení kamionů. Stejně jako Půta byl při loupežích velmi aktivní, pocit moci si užíval.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.