Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg: Vzal si bývalou manželku! Po dvaceti letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg: Vzal si bývalou manželku! Po dvaceti letech!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (70) do toho prý »praštil« v jihorakouském Murau! Podle rakouského deníku Kleine Zeitung se oženil se svou dřívější manželkou Terezií Hardeggovou (68), se kterou se rozvedl v roce 1988. Svatbu deníku potvrdil Schwarzenbergův syn Jan.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (70) do toho prý »praštil« v jihorakouském Murau! Podle rakouského deníku Kleine Zeitung se oženil se svou dřívější manželkou Terezií Hardeggovou (68), se kterou se rozvedl v roce 1988. Svatbu deníku potvrdil Schwarzenbergův syn Jan.

„Byli si pořád milí a nikdy nebyli zcela rozděleni. Ano, skutečně jsem si myslel, že by se to mohlo stát,“ řekl Jan Schwarzenberg s tím, že ho svatba těší. Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová nicméně včera informaci o svatbě nechtěla potvrdit.

Podle rakouského deníku poté, co si novomanželé řekli ano, svatebčané zasedli ke slavnostní a lehké večeři. Údajně z obřadu neexistují ani fotky. Schwarzenberg si lékařku Hardeggovou poprvé vzal v roce 1967 a mají spolu tři děti dva syny Jana Nepomuka Ondřeje a Karla Filipa a dceru Annu Karolinu. Řadu let spolu žili na zámku v Murau, což je jedno z rodinných sídel. Karel Schwarzenberg tam v podstatě žije, pokud není v Česku. Podle syna Jana rodiče na zámku prožili nejkrásnější roky manželství, proto se obřad konal právě zde.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.