Brno opět zasáhla motocyklová horečka: Přijelo 239 371 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Brno opět zasáhla motocyklová horečka: Přijelo 239 371 lidí!

Na hlavním parkovišti u okruhu bylo zaparkováno tisíce motocyklů.
Na hlavním parkovišti u okruhu bylo zaparkováno tisíce motocyklů.

BRNO – Řev nadupaných motorek, křik opilých fanoušků, dokonce střelba z děla. Tak včera vypadala noc motocyklových fanoušků před začátkem závodů Grand Prix. I když pátek a sobota propršely, zájem fanoušků byl letos opět značný. Přišlo jich rekordních 239 371!


● Grand Prix se ale neobešla bez problémů
● Fanoušci v kempu stříleli z děla!
● Policisté zadrželi 17 opilých řidičů!
● Dálnici i okolí okruhu ochromily zácpy!

BRNO – Řev nadupaných motorek, křik opilých fanoušků, dokonce střelba z děla. Tak včera vypadala noc motocyklových fanoušků před začátkem závodů Grand Prix. Kliknutím zvětšeteI když pátek a sobota propršely, zájem fanoušků byl letos opět značný. Přišlo jich rekordních 239 371! Kliknutím zvětšeteV okolí Masarykova okruhu zaparkovalo skoro 10 000 osobních aut, bezmála 5000 motorek a téměř 100 autobusů. Takové množství vozidel pochopitelně komplikovalo po skončení závodů dopravu na silnicích v okolí a také na dálnici D1.

Jen v neděli, kdy se na Masarykově okruhu jely všechny tři hlavní závody, přišlo na 146 133 diváků, tedy zhruba o pět tisíc více než v loňském roce. Za celý víkend se návštěvnost brněnského okruhu vyšplhala téměř k číslu 240 000 fanoušků. „S takto vysokou návštěvností jsme nepočítali. Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšetePodle předprodeje vstupenek i pátečního a sobotního počasí jsme nepředpokládali, že se tolik diváků vyburcuje a přijede na okruh,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová. Vysoký počet fanoušků si ale také vyžádal zvýšenou pozornost policistů. Ti museli zasahovat již v noci na neděli. V kempu v Říčanech si policisté všimli dvou mužů, kteří tam stříleli asi z metrového děla. „Jednalo se o klasické dělo, které se zepředu láduje a dírkou se dovnitř sype střelný prach. Šlo o zbraň, která se může používat na veřejnosti jen při historických ukázkách,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Kliknutím zvětšetePolicisté podle něj dělo na kolečkách zabavili. Oba střelci, cizinci, kteří se k němu hlásili jako majitelé, dostali tisícikorunovou pokutu. Na silnicích zase policejní hlídky zadržely sedmnáct opilých řidičů. „Jednoho zadrželi policisté v Ostrovačicích. Nadýchal 4,2 promile alkoholu, asi pil těsně před jízdou. Při krevním odběru byla zjištěna hodnota pod tři promile. Několik hodin poté zadrželi kolegové v Ostrovačicích dalšího řidiče, který nadýchal 1,8 promile. Později se ukázalo, že jde o bratra původně zadrženého,“ řekl Mergental.

Návštěvnost GP v Brně
Pátek
27 296
Sobota 65 942
Neděle 146 133
CELKEM 239 371

Více o závodech čtěte zde!


Autor: (zč)
Foto – Igor Zehl, Alexandr Malachovský a ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.