Zapomeňte na česká obchodní centra - Jeďte nakupovat do Německa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zapomeňte na česká obchodní centra - Jeďte nakupovat do Německa!

Slevy v německých obchodech.
Slevy v německých obchodech. (pro Aha! – Věra Knedlhansová, Marcela Durasová)

REGENSBURG/CHAM/PLZEŇ – Slevy, slevy a zase slevy! Obchody v Česku i okolních zemích praskají ve švech, vyhlásily letní výprodej. Hitem letošního léta se staly nákupy v Německu. Redaktorky Aha! se na vlastní kůži vyrazily přesvědčit, zda se tam opravdu vyplatí.

..

A opravdu, stojí to za to. Němečtí obchodníci lákají až na 70% slevy. Díky příznivému kurzu koruny k euru se tady vyplatí utrácet. Výhodné je hlavně značkové zboží. Právě to se dá pořídit za velmi přijatelné ceny. „Koupila jsem si v Regensburgu značkové sako a značkové šaty za necelých 50 eur, což je v přepočtu 1212,50 Kč,“ popisuje redaktorka Věra Knedlhansová.

Velice výhodně tu vychází i spodní prádlo. „Za sexy soupravu můžete utratit jen 10 eur, to je 242,50 Kč,“ dodává Věra. Další artikl, který se dá levně koupit, jsou boty. „Narazila jsem na akci: kupte dva zlevněné páry, za druhý dáte polovinu. Když koupíte tři, třetí máte zdarma. S dcerou jsme si koupily pět párů bot, vyšly nás na 44,65 eura, to je zhruba 1082 korun,“ vypráví redaktorka Marcela Durasová s tím, že nejde o letní nekožené boty. Dvoje jsou celokožené, další zčásti. Samozřejmě je nutné k nákupu připočítat cenu za benzin nebo naftu. „Jely jsme čtyři z Plzně do Regensburgu a cesta nás vyšla na 1056 korun, každá takzaplatila 264 korun,“ doplňuje Věra Knedlhansová.

Další výhodaStále existují freeshopy hned za hranicemi a právě tady se lidem vrátí investice vynaložená na pohonné hmoty. Dají se tu pořídit parfémy o 40 až 50 % levněji než v Česku. Slevy jsou markantní i oproti internetovému obchodu. „Koupila jsem si například dva parfémy jedné značky za stejnou cenu jako za jeden v českých obchodech. Výhodou je i to, že jsem mohla platit jak v korunách, tak eurech,“ popisuje Marcela.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.