Pošta propustí 2500 pracovníků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pošta propustí 2500 pracovníků!

Poštovní doručovatelky se o místo bát nemusejí.
Poštovní doručovatelky se o místo bát nemusejí. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Druhý největší zaměstnavatel v Česku – Česká pošta, pro kterou nyní pracuje přes 37 tisíc lidí, bude propouštět. Do konce roku se hodlá rozloučit s 2500 pracovníky.

„Zatím jednáme s odbory o optimalizaci počtu pracovních míst, ale věřím, že k dohodě dojde. Pokud máme lépe zaplatit ty zaměstnance, které potřebujeme, je tento krok nutný,“ uvedl generální ředitel České pošty Karel Kratina.

Podle mluvčí pošty Dity Václavíkové se propouštění určitě nebude týkat doručovatelů a dalších lidí, s nimiž například na přepážkách poštovních úřadů přichází veřejnost do styku. „Největší část odejde z oblasti technických zdrojů, ekonomického úseku a správy majetku. O celých deset procent se sníží počet pracovníků na úseku generálního ředitele,“ informovala Václavíková. Všem propouštěným podle ní pošta zajistí maximální pomoc při hledání nové práce, například dostanou kontakty na možné příští zaměstnavatele.

Současná vlna propouštění nepřinese žádné snižování počtu poboček České pošty. „Počet poboček, kterých máme 3500, se nijak nezmění,“ řekla Václavíková. Přiznala však, že existují úvahy o tom, že by do některých poboček, kde je pouze jeden pracovník, v budoucnu mohlo pouze zajíždět poštovní auto a kamennou úřadovnu by pošta opustila.

Problémy s doručováním s vyhazovy nesouvisejí

Aha! prověřovalo stížnosti obyvatel domů z pražské Fingerovy ulice. Stěžovali si, že jim pošta nebyla schopna například doručit zásilku na dobírku, pouze dostali do schránky druhou upomínku, v některé dny prý doručovatel do domu vůbec nechodí. „Stížnost jsme prověřili,“ děkujeme za podnět. Bohužel byla oprávněná, řízení tamní pobočky není optimální. Byly však již udělány kroky k nápravě,“ sdělila Aha! Dita Václavíková. Od úterý by podle ní mělo být již všechno v pořádku. Problémy s doručováním bývají podle mluvčí nejčastěji tam, kde na jedné poště onemocní najednou větší množství doručovatelů. Proto se musí občas přistoupit k doručování pouze obden.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.