Premiér Paroubek odletěl na fotbal a platil mu to tajemný sponzor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Premiér Paroubek odletěl na fotbal a platil mu to tajemný sponzor

Letadlem L-410 odletěl premiér na mistrovství světa.
Letadlem L-410 odletěl premiér na mistrovství světa. (: ČTK)

PRAHA – Jiří Paroubek má tajemného sponzora! Stejně jako minimálně mužská polovina české populace žije teď i premiér Jiří Paroubek (ČSSD) fotbalem.

Jiří Paroubek má tajemného sponzora! Stejně jako minimálně mužská polovina české populace žije teď i premiér Jiří Paroubek (ČSSD) fotbalem. A aby si mohl utkání užít pěkně zblízka, odletěl včera do Německa, aby mohl být osobně na zápase českého národního týmu na mistrovství světa s USA. Cestu ale neplatil. „Je to sponzorský dar,“ řekla deníku Aha! mluvčí vlády Lucie Orgoníková. Fotbalové »šílenství« se nevyhnulo ani dalším českým politikům. Fandit našim hochům do Německa odjeli i Václav Klaus nebo Mirek Topolánek.

Jiří Paroubek se dopravil do Mnichova turbovrtulovým dopravním letounem L-410. Cestu mu ale platil sponzor! A to i přesto, že provoz letadla není nejlevnější. Jen benzin z pražské Ruzyně do Mnichova a zpět vyjde zhruba na 86 400 korun. K výdajům je také nutné přičíst plat pilotů a nějaké občerstvení během letu. Celkem by tak cesta mohla sponzora Jiřího Paroubka přijít skoro na 150 000 korun! A to předseda ČSSD nejede sám. „Na palubě letadla bude šest lidí od pana Paroubka, dva lidé z ochranky a dva lidé z Českomoravského fotbalového svazu,“ řekla deníku Aha! mluvčí vlády Lucie Orgoníková. „Náklady na tuto cestu nejdou z peněz daňových poplatníků, ale ze stranické kasy. Je to sponzorský dar,“ dodala. Kdo však byl takovým štědrým sponzorem, říct nechtěla. Odpovědět nechtěl ani mluvčí ČSSD, který nás odkázal na místopředsedu sociálních demokratů pro řízení Martina Starce. Ten však včera celý den nebral telefon.

Lístek stejně jako ostatní představitelé vlády dostal od Českomoravského fotbalového svazu. Přitom se cena jednoho lístku na toto utkání pohybuje okolo tří tisíc korun. Za vstupenku na finále by pak vládní představitelé dali okolo 18 000 korun, pokud by ji měli platit

Už v pátek odletěl také Václav Klaus vládním speciálem do Mnichova, aby se zúčastnil slavnostního zahájení Mistrovství světa ve fotbale 2006. Večer se vrátil a včera opět odletěl, aby podpořil naše hochy při zápase proti Americe. Prezident letěl s prezidentskou letkou.

Jediný, kdo šetří naše peněženky, je možná budoucí premiér Mirek Topolánek (ODS). I když dostal nabídku, aby na mistrovství letěl s Jiřím Paroubkem, odmítl ji, a na mistrovství vyrazil s kamarády. „Odjel s několika přáteli vlastním autem,“ potvrdil deníku Aha! Jiří Sezemský, mluvčí ODS. Náklady na takovou cestu jsou podstatně nižší. Nafta na cestu tam a zpět přijde zhruba na 3200 korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.