Čunek i Schwarzenberg ve vládě zůstanou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Čunek i Schwarzenberg ve vládě zůstanou!

Jiří Čunek má finance v pořádku.
Jiří Čunek má finance v pořádku.

PRAHA – Audit rodinných financí šéfa lidovců a vicepremiéra Jiřího Čunka je venku! Podle šéfa zelených Martina Bursíka, který včera přečetl jeho shrnutí, Čunek i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (za SZ) zůstanou ve vládě – audit nic nezákonného neprokázal!


Audit financí pro šéfa lidovců dopadl dobře

Schwarzenberg před zadáním auditu detektivní agentuře Kroll řekl, že pokud detektivové zjistí závažné nesrovnalosti v Čunkově majetku nebo získají důkazy o jeho korupci, odstoupí z funkce. To se ale asi nestane. „Nemám argumenty, abych žádal odvolání. Z toho vyplývá, že není důvodu, proč by Schwarzenberg měl odcházet z vlády,“ řekl včera Bursík v Otázkách Václava Moravce.

Šéf zelených si přečetl pětistránkový souhrn zprávy agentury (v plné verzi má 29 stran). Prý se nepotvrdilo, že obchod se společností H&B Real (Čunek ho zprostředkoval jako starosta Vsetína) byl pro něj zdrojem zisku. A neprokázalo se ani, že nemohl milion korun, který si uložil do banky, získat legální cestou. Nepotvrzené jsou i informace o půlmilionovém úplatku, který měl Čunek přijmout podle své bývalé sekretářky Urbanové. Nesrovnalosti sice u zmíněných kauz jsou, ale nic nedokazují. Čunek, který je teď na dovolené, už dříve řekl, že z výsledků auditu nemá strach. Bursík si včera do Čunka rýpl. „Zůstává ve mně pachuť. A to z toho, jak se Čunek ke kauze postavil,“ řekl. Čunek prý dělal, že se ho audit netýká. Do Čunka se pustil i šéf ČSSD Jiří Paroubek. „Ani bazén sava z Čunka špínu nesmyje,“ řekl. Plnou verzi zprávy zveřejní Schwarzenberg na internetu v úterý.


Autor: (pol)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.