Krutá smrt Sekáčové: Svázal ji drátem a udusil páskou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Krutá smrt Sekáčové: Svázal ji drátem a udusil páskou!

Marcela Sekáčová
Marcela Sekáčová (Aha – Josef Mašek, ara)

PRAHA – Strašlivou smrt připravil brutální vrah Marcele Sekáčové (†37), jejíž tělo vyplavila v pátek Orlická přehrada. Doktor Vladimír Mikuš (43), podezřelý z její vraždy, však stále tvrdí, že je nevinen. Bezbranný poloúsměv Mony Lisy si zachoval chladnokrevně i včera u odvolacího Vrchního soudu v Praze.

Strašlivou smrt připravil brutální vrah Marcele Sekáčové (†37), jejíž tělo vyplavila v pátek Orlická přehrada. Doktor Vladimír Mikuš (43), podezřelý z její vraždy, však stále tvrdí, že je nevinen. Bezbranný poloúsměv Mony Lisy si zachoval chladnokrevně i včera u odvolacího Vrchního soudu v Praze. Očekávané svobody se ale nedočkal. Poté, co voda vynesla na světlo hlavní důkaz vraždy – tělo oběti – vrátil odvolací soud případ zpět k městskému soudu v Praze. Ten v dubnu poslal Mikuše jen na šest let do vězení za ublížení na zdraví.

Žádné zabití v afektu! Už není pochyb o tom, že pachatel si vraždu Marcely Sekáčové pečlivě naplánoval. Vždyť i promyšleně nachystal plastovou bednu, kterou provrtal a víko festovně přivázal drátem.

Marcela Sekáčová měla ruce svázané drátem, na hlavě černý igelitový pytel, obličej ovázaný čtyřcentimetrovou lepicí páskou. Děsivou pravdu o smrti mladé ženy včera u soudu vyslechli zdrcení rodiče a sestra mrtvé. Nelze vyloučit, že v okamžiku, kdy ji násilník nacpal do plastové truhly a ponořil do Orlické přehrady, ještě žila…

Zatímco příbuzní oběti u včerejšího soudu stěží polykali slzy, obžalovaný Vladimír Mikuš s ledovým klidem trval na své nevině. „Trestný čin, ze kterého jsem viněn, odporuje mému přesvědčení,“ sdělil soudu. Pod tíhou nových faktů Mikušův obhájce své včerejší vystoupení vzdal. „Můj klient se cítí nevinen a nic na tom nemění ani nález těla,“ byla jediná slova, na která se zmohl. Očekává se, že Mikuš dostane trest za vraždu.

Sestra zavražděné: Mikuš není lidská bytost

Sestra zavražděné Veronika Sochová prožívala, stejně jako celá rodina Moniky Sekáčové, rok a půl peklo. „Tušili jsme, že nežije, ale stále byla naděje a doufali jsme. I ta naděje ale byla hrozně krutá. Pořád jsme sháněli různé informace. Komunikovali jsme i se senzibily. Jedni říkali, že nežije, další, že její energii stále cítí. Člověk chce vědět pravdu, a zároveň se jí bojí,“ líčí Veronika. Mikuš je pro ni člověk, který ničí její rodinu. Už tím, co říká, jak cynicky vypovídal o její sestře a jak odmítal spolupracovat při pátrání po ní a objasnění zločinu. „Není to lidská bytost. Chápu, že každý se snaží zachránit svoji kůži, ale člověk, který má kapku svědomí, má i pocity viny. Už jeho předešlé výstupy, jak všechno komentoval, hraničily s něčím neskutečným,“ řekla Aha!

26.6.2008

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.