Aha! adoptovalo lemura »Ponožku«! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Aha! adoptovalo lemura »Ponožku«!

Zraněný lemurek Hero v teplé ponožce...
Zraněný lemurek Hero v teplé ponožce...

DVŮR KRÁLOVÉ – Rodina deníku Aha! se rozrostla o lemura Hera, přezdívaného »Ponožka«! V sobotu hodinu po poledni se totiž zástupce šéfredaktora Aha! Radek Lain stal kmotrem a zároveň adoptivním rodičem malé poloopičky ze zoo ve Dvoře Králové.


Jméno Hero (anglicky hrdina) si prcek vysloužil statečným bojem o život. Pro všechny fandy ale zůstane statečným »Ponožkou«. V té ho chovatelé vypiplali poté, co mu žárlivá samice roztrhla bříško. Deník Aha! jako adoptivní rodič věnoval na chov Hera 10 tisíc korun. Peníze podle mluvčí zoo Jany Myslivečkové Ponožka probaští: „Pro lemury kupujeme to nejkvalitnější ovoce a zeleninu, které musejí mít v několika druzích po celý rok.“ V lemuří stravě najdete hroznové víno, jablka, meruňky, kiwi, banány, červenou řepu, broskve, hrušky, třešně, jahody a další plody.

»Ponožkův« příběh

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete● 26. března: Hero se narodil.
● 2. dubna: Samice, která vlastního potomka neporodila, Hera napadla a roztrhla mu bříško. Nikdo nevěřil, že přežije. Veterinář ho přesto operoval a ošetřovatelé vrátili zpět k matce. Hero byl příliš slabý, neudržel se na jejím kožíšku a nakonec spadl z výšky. Konec, napadlo všechny, a ošetřovatelka šla tělíčko sebrat. Mládě ale všechny ohromilo vůlí k životu. Zooložka Zdeňka Jeřábková mu tedy dala poslední šanci, vložila ho do teplé ponožky a stříkačkou přes noc krmila glukopurem.
● 3. dubna: Přes noc se Hero vzpamatoval. Největší radost mu dělalo, když se mohl chytat za vlasy lidské ochránkyně. Hera opět vrátili k matce.
● 4. dubna: Ještě jednou ošetřovatelé lemurka oddělili od matky, avšak jen na chvíli. Dostal poslední dávku antibiotik.

Babyboom v lemuří rodině

Kliknutím zvětšete● 14. března porodila samička Singra chlapečky Sony a Saki, které pokřtil zpěvák Karel Bláha a zpěvačka Nicol Lenertová.
● Fiana přivedla 23. března na svět další dvojčata Falko a Frynta, které pokřtila moderátorka Eva Aichmajerová a zpěvák Robert N.
● Hiře se narodil 26. března dnes už slavný Hero »Ponožka«. Včera ho pokřtil Radek Lain, zástupce šéfredaktora deníku Aha!


Autor: (vet)
Foto pro Aha! – Jana Myslivečková, Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.