V plzeňské zoo se narodila miminka nosálů červených | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V plzeňské zoo se narodila miminka nosálů červených

Nosálové jsou velmi zvědavá zvířata. Plzeňská zoo se teď může chlubit hned čtyřmi malými mláďaty.
Nosálové jsou velmi zvědavá zvířata. Plzeňská zoo se teď může chlubit hned čtyřmi malými mláďaty. (pro Aha! – Marcela Tolašová a ČTK)

PLZEŇ – V zoologické zahradě v Plzni se narodili první potomci vzácných nosálů červených. Samice porodily hned tři nosálí kluky a jednu holčičku, které brzy po narození přenesly do budky v koruně stromu a ošetřovatelé je spatřili až po měsíci.

V zoologické zahradě v Plzni se narodili první potomci vzácných nosálů červených. Samice porodily hned tři nosálí kluky a jednu holčičku, které brzy po narození přenesly do budky v koruně stromu a ošetřovatelé je spatřili až po měsíci.

Mladí nosálové jsou už velmi čilí. Přesto ještě nesebrali odvahu k mistrovskému šplhání po stromech, jak to předvádějí jejich rodiče. Do větví se pustí až kolem třetího měsíce života. Zatím se živí jen mateřským mlékem. „Jsou to velmi neposedná, všetečná, přátelská a velice zvědavá zvířátka,“ popsala je kurátorka šelem Lenka Václavová. S dospíváním se jim změní i jídelníček. Kromě mateřského mléka začnou brzy žrát i ovocnou směs, kterou chovatelé celé skupince připravují. V dospělosti mají nosálové rádi i maso.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.