Otrokář z Brna Jiří Adam: Inspiroval mě Klaus | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Otrokář z Brna Jiří Adam: Inspiroval mě Klaus

Otrokář z Brna: „Začátkem 90. let jsem slyšel pojednání předsedy vlády Klause, který vyzval občany, aby založili společné bydlení.“
Otrokář z Brna: „Začátkem 90. let jsem slyšel pojednání předsedy vlády Klause, který vyzval občany, aby založili společné bydlení.“ (ČTK)

MIKULOV – Novodobého moravského »otrokáře« Jiřího Adama (77), prý k vykořisťování a týrání žen inspiroval prezident Václav Klaus. Vypověděl to při výslechu na policii. Jeho šokující zpověď zveřejnil online deník Týden.cz.

Novodobého moravského »otrokáře« Jiřího Adama (77), prý k vykořisťování a týrání žen inspiroval prezident Václav Klaus. Vypověděl to při výslechu na policii. Jeho šokující zpověď zveřejnil online deník Týden.cz.

Bití, ponižování a mučení hladem žen, které pro něj dřely na jeho pozemcích a domech, vysvětlil Adam policistům prostě. Prý »budovali společné dílo«. Na myšlenku vytvořit kolem sebe skupinu lidí ho údajně přivedl Václav Klaus. „Začátkem 90. let jsem slyšel pojednání předsedy vlády Klause, který vyzval občany, aby založili společné bydlení. Pochopil jsem to tak, že se lidé mají dát dohromady, aby se snížily jejich náklady na život,“ objasnil Adam, který své oběti připravil o majetek. Dvě ženy dokonce přiměl, aby na něj přepsaly svůj dům. I v tom viděl dobrý úmysl v duchu Poselství Grálu. Podle něj byl objekt ohrožen, protože se o něj důchodkyně nemohly starat.

»Otrokyně« Adamovi odevzdávaly i svoje starobní či invalidní důchody. Podle něj bylo v pokladně měsíčně 25 tisíc korun. Z nich se hradilo stravování a náklady na společnou domácnost. Ženy prý k ničemu nenutil. Z Poselství Grálu vyplývá, že se musí vše dělat dobrovolně. „Když jsem rozděloval práci, myslely si, že mne musí poslouchat. Ale nešlo o poslušnost strojovou. Byla to poslušnost svobodná,“ míní důchodce.

Svědomí ho netrápí ani kvůli tomu, že oběti nutil klečet a odprošovat za každou drobnost. „Chtěl jsem, aby se ženy kály, protože to je to nejkrásnější, co mohou lidé prožít,“ uvedl Adam. „Ty ženy byly temné, lenošné, panovačné a tvrdošíjné, odebíraly ze mě sílu,“ vysvětlil.

Za obchodování s lidmi hrozí mikulovskému »otrokáři« až 12 let vězení. Už tři týdny ale leží po záchvatu mrtvice ve vážném stavu v nemocnici. Včera však byl na přání rodiny převezen z Břeclavi do Bohunic.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.