Mirek Topolánek: CUKROVKA! Zhubl 13 kilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Mirek Topolánek: CUKROVKA! Zhubl 13 kilo!

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (Aha – Martin Přibyl)

PRAHA – Premiér Mirek Topolánek (52, ODS) má cukrovku! „Při preventivní prohlídce jsem měl špatné krevní testy a začátkem května mi diagnostikovali glykemii druhého typu,“ řekl pro Hospodářské noviny. Když se premiér nebude držet rad lékařů, může ho i ranit mrtvice!

Premiér Mirek Topolánek (52, ODS) má cukrovku! „Při preventivní prohlídce jsem měl špatné krevní testy a začátkem května mi diagnostikovali glykemii druhého typu,“ řekl pro Hospodářské noviny. Když se premiér nebude držet rad lékařů, může ho i ranit mrtvice!

Premiérova nemoc se výrazně podepsala na jeho váze. „Cukrovka druhého typu není choroba ani vážná, ani smrtelná, pokud budu dodržovat všechny lékařské pokyny. Naopak třináct kilo, která jsem zhubl, mi dává větší dynamiku a jsem daleko spokojenější, když nemusím nosit ten batoh,“ řekl včera Topolánek, kterému je prý teď dvacet jeho obleků k ničemu. Zatím není jeho cukrovka tak vážná, aby si musel píchat inzulín. Důvody onemocnění můžou být různé, premiér nemoc přisuzuje pracovnímu vytížení v posledních týdnech. „Pokud se bude chovat jako řádný pacient, bude brát léky a držet dietu, tak ho jeho choroba moc omezovat nebude,“ řekl Aha! profesor Štěpán Svačina.

Premiér tvrdí, že teď žije vcelku zdravě – šestnáct měsíců nekouří, v poslední době prý nebyl žádný pijan a sportuje. Na dotazy novinářů s úsměvem dodává: „Já bych řekl, že všichni vypadáte hůř.“

Zdravotní trable dalších politiků
  • Exprezident Václav Havel (71)
    Zdravotní problémy ho provázejí často. Po zhoubném nádoru má odstraněnou polovinu pravé plíce, podstoupil operaci tlustého střeva a břišní kýly. Postihla ho také srdeční arytmie a byl několikrát hospitalizován se zánětem průdušek.
  • Šéf ČSSD Jiří Paroubek (55)
    Má dnu, tzv. nemoc králů nebo nemoc z blahobytu. Projevuje se tzv. dnavým záchvatem, silnou několikadenní bolestí kloubu, nejčastěji palce u nohy. Většinou je na vině vrozená dispozice a nezdravá strava – jako nadměrná konzumace masa a alkoholu (hlavně piva) – a také nadváha.
  • Prezident Václav Klaus (66)
    V úterý dopoledne podstoupil výměnu kyčelního kloubu. Operace se naštěstí zdařila, včera se už Klaus dokonce poprvé postavil na nohy a udělal pár krůčků. Klaus měl před operací silné bolesti.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.