Tyran z Brna Jiří Adam (77): Bál se žen s menstruací! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tyran z Brna Jiří Adam (77): Bál se žen s menstruací!

Jiří Adam leží v břeclavské nemocnici ve vážném stavu.
Jiří Adam leží v břeclavské nemocnici ve vážném stavu.

BRNO – Tyran Jiří Adam (77) stále zůstává v kómatu. V břeclavské nemocnici leží se zápalem plic a rozsáhlou mrtvicí. Není jisté, zda se vůbec někdy probere. Každým dnem může zemřít.


„Stále u nás leží,“ potvrdila ředitelka nemocnice v Břeclavi Janka Bambasová. Na světlo ale postupně vycházejí další hrůzné podrobnosti o životě v sektě, kterou vytvořil.

Podle toho, jak si Jiří Adam vykládal takzvané učení Grálu, mu sexuálně patřily všechny ženy, které dokonale ovládal. Když měla některá z nich menstruaci, nesměla se s nikým stýkat a musela se obléct do speciálního oblečení s kápí, aby se odlišila. Navíc s menstruující ženou nesměli ostatní členové sekty ani mluvit.

Zatímco své ovečky týral samozvaný prorok hladem, sám jedl hojně. On ani jeho manželka nemuseli nikdy fyzicky pracovat, dřeli na ně jejich otrokyně. „Makaly tu celý rok, od rána do večera. Sice se jich tu vystřídalo hod-ně, ale po nějaké době se sem vždycky vrátily. Dláždily, betonovaly a vůbec dělaly chlapské práce. Byly hodně divné,“ prozradil deníku Aha! soused tyranského starce z Brna-Ivanovic.

Kliknutím zvětšeteKdyž zrovna Jiří Adam neměl pro týrané ženy smysluplnou práci, nechal je třídit větve podle velikostí anebo musely rovnat cihly – od nejmenší k největší.

Jiří Adam byl v mládí údajně několikrát hospitalizován v psychiatrické léčebně v Brně-Černochovicích. Tam také poznal některé ze svých pozdějších stoupenkyň. S budováním svého společenství začal Adam již krátce po revoluci 1989.
Dům v Mikulově měl Adam získat tak, že přinutil svou tchyni, aby ho na něj přepsala. Později rozšiřoval svůj majetek stejným způsobem. Vydíral svoje ovečky, které mu přenechaly veškeré nemovitosti a odevzdávaly mu také celý svůj finanční příjem.


Autor: VÁCLAV NEKVAPIL
Foto Aha! – Martin Pekárek, Reprofoto TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.