Cestovatel Topolánek: Objíždí půlku světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Cestovatel Topolánek: Objíždí půlku světa!

PRAHA – Půlku světa objede v tomto týdnu premiér Mirek Topolánek (ODS)! A čeká ho samá exotika, modrá obloha, žhavé slunce, palmy, ale i poušť.



Pohlednice, které by nám mohl poslat

V úterý odcestoval na oficiální návštěvu Kapverdské republiky, dnes se přesune do zemí Latinské Ameriky – Kolumbie a Peru. Na závěr ho čeká africká republika Mali na jižním cípu Sahary. Za týden tak absolvuje téměř 26 tisíc kilometrů. A co by asi Mirek Topolánek mohl napsat na pohledech z cizokrajných míst?

Úterý 13. 5.
Kapverdská republika

Kliknutím zvětšeteMoji spoluobčané,dnes jsem si užíval na ostrovech v Atlantském oceánu. Krajina je tady kouzelná, vyhaslé sopky nad pláží jsou nezapomenutelné. Jinak jsem zvládl jednání s premiérem Josém Mariem Nevesem a slavnostně jsem zahájil výstavu Historie českého komixu. Zdraví M. T.

Kliknutím zvětšeteČtvrtek 15. 5.
Kolumbie

Zdravím vás, Češi,a to rovnou z Kolumbie. Pravda, trošku se bojím, aby mi tady nešoupli nějaké drogy do kufříku, a já pak neskončil na doživotí v tvrdém žaláři. Přece jen, zdejší narkomafie je proslulá. Naštěstí moje obavy rozptyluje prezident Álvaro Uribe Vélez a další zdejší sympatičtí politici, se kterými jednám. S pozdravem Mirek T.

Kliknutím zvětšetePátek 16. 5.
Peru

Milí moji, neodpustím si pozdravit z míst, kam se asi nikdo z vás zadarmo nedostane. Ale já vedu českou delegaci na summitu EU v Latinské Americe, takže to jistě chápete, i když je to za vaše peníze. Jen škoda, že si asi nestihnu pořádně prohlédnout památky někdejší říše Inků. Přesto je tu nádherně. Váš zcestovalý premiér Topolánek

Kliknutím zvětšeteNeděle 18. 5.
Mali

Mí drazí voliči,díky vám jsem mohl navštívit neobvyklé země, do kterých bych se nepodíval, kdybych nebyl premiérem. Schůzka s prezidentem Amadouem Toumanim Tourém a předsedou maliské vlády Modibo Sidibém proběhla v žáru saharského slunce, ale v přátelském duchu. Škoda jen, že už musím zpátky do Prahy. Váš Mirek Topolánek


Autor: (bem, ex)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.