Předstírali masakr, málem se jim povedl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předstírali masakr, málem se jim povedl!

Škoda na autobusu i nabouraných autech se vyšplhá do statisícových výšin.
Škoda na autobusu i nabouraných autech se vyšplhá do statisícových výšin.

PRAHA – Kaskadérský kousek se tvůrcům velkofilmu G. I. Joe vymkl z rukou. Místo umělé krve tekla skutečná. Terénní vůz Hummer měl včera na Rohanském nábřeží v Praze sjet ze schodů a zařadit se mezi ostatní auta.


Filmařům se v Praze na Rohanském nábřeží vymkl z rukou kaskadérský kousek

● 10 zraněných
● Nabouraný autobus a několik aut

Alespoň tak si to američtí kaskadéři představovali. Místo nahrané nehody se ale dočkali skutečné bouračky a desítky zraněných.

Hummeru se totiž nejspíš porouchalo řízení, nabral příliš velkou rychlost, smetl autobus. Autobus pak ze silnice vytlačil několik zaparkovaných aut a přerazil sloup veřejného osvětlení. Podle zákona musí být u podobných akcí lékaři, což produkce splnila. Zraněných však bylo tolik, že je firma Meditrans nedokázala všechny ošetřit a musela si přivolat na pomoc pražskou záchranku. „Dva lidi jsme odvezli do nemocnice Na Františku a tři na Bulovku. Kliknutím zvětšeteŠlo vesměs o lehčí zranění, jako jsou pohmožděniny a zhmoždění páteře,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Ostatní zraněné na místě ošetřili lékaři přítomní při natáčení. Podle neoficiálních informací odvezla také soukromá záchranka do nemocnice Na Františku jednoho těžce zraněného filmaře. Nepovedenou akci odnesl zlomenou končetinou a těžkým otřesem mozku. Kolize se nebude šetřit jako klasická dopravní nehoda, protože se stala na uzavřeném prostranství. „Kriminalisté budou případ šetřit jako podezření z nedbalostního trestného činu, zřejmě ublížení na zdraví, a budou zjišťovat viníka,“ uvedla mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Ve filmu G. I. Joe má nátačet, ale mimo území ČR, i česká topmodelka Karolina Kurková.


Autor: (kpi)
Foto Aha! – Martin Pekárek, repro TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.