Brno se bálo bomb | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Brno se bálo bomb

Atrapy výbušnin včera vylekaly Brno.
Atrapy výbušnin včera vylekaly Brno. (pro Aha! – Igor Zehl)

BRNO – Někdo rozvěsil na sloupy s hodinami bomby. Pozor, teroristé útočí. Odveta za plakáty s Mohamedem – takové telefonáty včera přijímala policie v Brně.

Někdo rozvěsil na sloupy s hodinami bomby. Pozor, teroristé útočí. Odveta za plakáty s Mohamedem – takové telefonáty včera přijímala policie v Brně.

Červené válečky s drátem visely na osmi sloupech s hodinami v centru města, například na Mendlově náměstí, v ulicích Koliště, Cejl nebo u obchodní pasáže Vaňkovka. Záhy se ale ukázalo, že o teroristický útok nejde. To jen reklamní agentura v rámci kampaně pro jednu programátorskou firmu umístila na sloupy reklamní předměty, které vypadají jako svazky trhavin, z nichž trčí dráty. Až na jejich konci je informace, oč se vlastně jedná.

Policie reklamu kritizuje. „Je necitlivá a velmi nevhodná,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Reklama je navíc nevhodně načasovaná, neboť minulý týden se v Brně objevily plakáty s karikaturou proroka Mohameda s bombou na hlavě. Takové ilustrace před časem pobouřily hlavně islámský svět.

Přesto ale policie podle Maláška nemůže reklamu odstranit a nemá ani důvod k zahájení trestního stíhání. Svéráznou reklamou, pokud na ni někdo podá stížnost, se bude zabývat i Rada pro reklamu. Podle etického kodexu Rady pro reklamu nesmí reklama bez oprávněného důvodu využívat motivu strachu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.