Drama v zoo: Opice kousala a kradla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drama v zoo: Opice kousala a kradla!

S gibbony v zoo v Chlebech si není radno zahrávat.
S gibbony v zoo v Chlebech si není radno zahrávat.

NYMBURK – Návštěva zoo v Chlebech na Nymbursku skončila nepříjemným zážitkem pro Martina Simona (28). Toho zaujal zdejší gibbon Kuba a chtěl si ho vyfotit mobilem. Opice se však telefonu zmocnila, a navíc mladíka kousla do prstu.


„Kousl mě do prostředníčku na pravé ruce. Teď jsem doma na neschopence, musím ležet a mít ruku vysoko a ledovat ji. Stále se mi v ní hromadí hnis a musím chodit na výplachy, možná mě čeká operace,“ popsal své trable Aha! Martin Simon. „Fotil jsem si i jiná zvířata a gibboní párek vypadal hrozně roztomile, tak jsem si ho chtěl jen vyfotit, vůbec jsem nečekal, že to dopadne takhle,“ povzdechl si Simon.

Vzpomíná, že ošetřovatel opic nechtěl mobil vytáhnout. Prý se bál. Řekl, že ke kleci nepůjde, že má vlasy a že se nenechá skalpovat. Tak alespoň gibbony odlákal a pro mobil odvážně skočil náhodný návštěvník.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteŠkoda tak Simonovi nevznikla prakticky žádná. „Mobil je v pořádku, normálně z něj volám, jen je trochu okousaný. Jen jsem přišel o paměťovou kartu s fotkami, které jsem tam udělal. Nějakým zázrakem se opicím totiž podařilo kartu z telefonu vyndat a bez rozpaků ji i snědly,“ dodal nešťastný návštěvník.

„Gibbon je naštěstí v pořádku, onu část mobilního telefonu již strávil a vyloučil,“ řekla Aha! Alena Fraňková, manželka ředitele zoo Chleby s tím, že zvýšená bezpečnostní opatření u klece se zavádět nebudou.


Autor: (nek)
Foto pro Aha! – Zoo Chleby

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.