Benzin zdraží o dvě koruny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Benzin zdraží o dvě koruny!

Saúdský princ Valíd bin Talál je ropný magnát.
Saúdský princ Valíd bin Talál je ropný magnát.

PRAHA – Nepříjemná zpráva pro motoristy! Benzin bude v létě až o dvě koruny dražší. Cena ropy na světových trzích raketově stoupá, a proto se cena nejprodávanějšího Naturalu 95 vyšplhá až na 33 korun za litr.


> Litr Naturalu 95 bude stát 33 Kč!
> Řidiči nadávají, šejk se raduje

Ropní magnáti se radují. Do kapes jim tak teče stále více a více peněz.

Stále více slábnoucí dolar může za to, že cena ropy na burzách šplhá neustále nahoru. Důsledkem toho roste i cena benzinu. Do prázdnin by podle analytiků měl zdražit až o dvě koruny. Ceny u nás nyní drží silný kurz koruny vůči dolaru. Koruna v pátek prolomila hranici 16 korun. Kliknutím zvětšeteJenže dolar už dlouho padat nebude a podle analytiků zhruba v polovině roku začne jeho cena opět stoupat. Cena za barel ropy se může vyšplhat z nynějších 111 až na 200 dolarů.
V tom případě by benzin zdražil podstatně více. Řidiče tato zpráva samozřejmě znepokojuje. Zato ropní magnáti si mnou ruce. Radovat se může i jeden z nejbohatších mužů světa, saúdský princ Valíd bin Talál. Jeho majetek, který se odhaduje na zhruba 24 miliard dolarů (385 miliard korun), pochází hlavně z ropy. A díky rostoucí ceně »černého zlata« je stále bohatší a bohatší.Kliknutím zvětšete

Valíd bin Talál: Co už všechno vlastní

● Luxusní jachtu Kingdom 5KR.
● Letadlo Boeing 747.
● Je to první soukromý majitel obřího letadla Airbus A380 (cena 5,5 miliardy korun).
Kliknutím zvětšete● Miluje i auta – v garážích jeho paláců stojí např. americká vojenská legenda Hummer H1 či Rolls-Royce Phantom nebo 10 vozů Ferrari. Oblíbené modely si pořizuje vždy dvakrát. Jeden pro sebe, druhý pro své bodyguardy.
● Podíl na zábavním parku Euro Disney, Citibank, v síti luxusních hotelů Four Seasons a Plaza Hotel.


Autor: (bem)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.