Spadla klec! Policie čapla lupiče století | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Spadla klec! Policie čapla lupiče století

Zaklapla pouta a lupič půjde bručet na hodně dlouho!
Zaklapla pouta a lupič půjde bručet na hodně dlouho! (Policie ČR)

Kanadští a američtí strážci zákona dopadli lupiče, kteří loni v dubnu ukradli z mezinárodního letiště v Torontu nákladní kontejner se zlatými pruty a dalšími cennostmi. Věc má ale háček: U padouchů, kterým se podařilo zosnovat největší loupež v kanadské historii, nenašli ukradené zlato za 378 milionů Kč!

Lupiči zlato, které do Kanady poslaly dvě švýcarské banky z Curychu, ukradli díky pomoci dvou letištních zaměstnanců. Ti totiž zfalšovali přepravní list, naložili kontejner do přistaveného náklaďáku a 400 kilogramů zlata v podobě 6600 prutů bylo fuč! Se zlatem v hodnotě přes 20 milionů kanadských dolarů odvezli také 1 945 843 dolarů v americké měně. „Je to tak senzační příběh, že ho jednou dozajista uvidíme zpracovaný na Netflixu,“ nepochybuje Nishan Duraiappah, šéf policie z města Peel. Při razii v domě na předměstí Toronta kanadští policisté zatkli pětici kriminálníků, naneštěstí ale z uloupeného zlata však zbyl na místě jen jediný kilogram!

Policisté chytili lupiče, kteří ukradli zlato za stovky milionů

Zbytek už stihli zloději roztavit a prodat, za utržené peníze pak nakoupili v USA zbraně, které pak zřejmě pašovali zpět do Kanady. Nestihli však utratit všechno, a tak policisté našli aspoň štosy bankovek, celkem v hodnotě asi 7,5 milionu korun. Dalšího z kompliců dopadli Američané ve státě Pensylvánie, když překročil povolenou rychlost na silnici. Ani u něj však zmizelé zlato nenašli, zato však v kufru auta objevili celkem 65 pistolí a útočných pušek! Na tři zbývající lumpy vydala kanadská policie zatykače.

Policisté chytili lupiče, kteří ukradli zlato za stovky milionů



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.