Žena přišla o miminko kvůli fatální chybě zdravotníků: Proč se nechala odvést až na sál?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Žena přišla o miminko kvůli fatální chybě zdravotníků: Proč se nechala odvést až na sál?!

Nevratný operační zákrok provedl lékař na tomto oddělení.
Nevratný operační zákrok provedl lékař na tomto oddělení. (Foto Aha! – David Malík)

Přišla na rutinní kontrolu v 16. týdnu těhotenství, ale vinou zdravotníků přišla o nenarozené miminko! Asiatku si totiž v pražské Fakultní nemocnici Bulovka spletli s jinou Asiatkou a poslali ji na operační sál na fatální zákrok!

Na začátku celé nešťastné události bylo pochybení zdravotnice, která do čekárny přišla pro úplně jinou ženu, rovněž Asiatku, která nebyla těhotná a měla jít na tzv. kyretáž, což je zákrok, který se provádí při léčbě dělohy a také jím lze ukončit těhotenství. Podle zdroje Aha! měla zdravotnice opakovaně přečíst jméno a se zdravotní dokumentací jiné ženy v ruce odvést nastávající maminku z čekárny. „Jelikož nerozuměla ani slovo, jen se vždy ze slušnosti usmála a vše odkývala,“ vysvětlil zdroj Aha!, proč se žena nechala odvézt až na sál.

Jenže to neměla dělat. Zdravotníci totiž měli porušit předpisy a nikdo už ženu nezkontroval. Ani podle pásky, kterou musí mít pacienti na ruce. „Když ženu uspali a provedli zákrok, teprve při něm lékař zjistil, že odtekla plodová voda a objevil se kousek pupečníku,“ řekl zdroj CNN Prima News. To už ale nebylo cesty zpět...

Ublížení na zdraví z nedbalosti

Případ řeší kriminalisté. „Na základě nově získaných informací ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ řekla policistka Eva Kropáčová. Interní šetření dělá i vedení nemocnice. Kdo a jak velkou má vinu, by se mělo vědět do středy. „V případě zjištění porušení závazných pracovních postupů bude u konkrétních jednotlivců vyvozena osobní odpovědnost,“ řekla mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Nemocnice je prý připravena ženu odškodnit.

Přečtěte si
Uživatel_5821773
1. 4. 2024 • 01:24

Opravdu mnoho náhod. Pokud nerozumí česky-chodí k lékaři s tlumočníkem.

fany22
31. 3. 2024 • 11:46

To ne. Na záchodě jste pár minut. Na to by se přišlo. Zadávají to do PC. Musela odejít pryč. A není přece k uvěření, že si někdo vyřídí předoperační vyšetření, na poslední chvíli si to rozmyslí, a zrovna v tu dobu se tam přimotá jiná Asiatka, která nerozumí, neumí mluvit, a ani si nevšimne, když ji oslovují jiným jménem. A jak ovce jde na sál a na narkózu, jen kvůli běžné kontrole v těhotenství. Takové náhody neexistují.
Čím dál víc si myslím, že to byl záměr. Ale dokázat se to asi moc nedá. Takže nemocnice bude pravděpodobně platit.

pragver
31. 3. 2024 • 10:06

Asi ta druhá asiatka po registraci z obavy před zákrokem mohla utéct z čekárny nebo jít na záchod a druhá toho bohužel pouze využila a předběhla ji !

fany22
31. 3. 2024 • 10:06

Má tady vůbec zdravotní pojištění? V kartotéce se musela prokázat průkazkou, a měla mít těhotenskou legitimaci. Nebo to už se nedělá? A nikdy ji neoslovili? Nebo se obě jmenovaly Nguen? Všechno vypadá, jako že to byl záměr. Protože ve čtvrtém měsíci už by jí bez zdravotních důvodů interrupci neudělali.
A přesně, ta první měla všechna předoperační, podepsán inf. souhlas, a pak zmizí ze světa?

johanaa
31. 3. 2024 • 00:23

Dost náhod... reaguje na cizí jméno, nechá se uložit na pokoj, odvézt na operační sál, dát narkózu. V 16týdnu neví jak vypadá gyn.kontrola...., nerozumí česky ...za celou dobu se nedostaví ta druhá...divné!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.