Vyšvihali lepší život pro nemocné děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vyšvihali lepší život pro nemocné děti!

Anička (14): Postihla ji dětská mozková obrna a těžká spastická kvadruparéza. Na snímku rodiče, Jakub Kohoutek (vlevo) a Marek Vaněček.
Anička (14): Postihla ji dětská mozková obrna a těžká spastická kvadruparéza. Na snímku rodiče, Jakub Kohoutek (vlevo) a Marek Vaněček. (Foto Aha! – Slávka Červená, Švihej.cz)

Hop, přes švihadlo skok! Lednová švihadlová výzva přinesla lepší život pro Nikolku (5), Aničku (14) a Šimonka (4). Spolek Srdce na pravém místě se Švihej týmem získaly pro tři nemocné děti více než tři miliony. Podíl na tom má i deník Aha!.

Spolek založili manželé Kohoutkovi z Kyselovic na Kroměřížsku a za 10 let s pomocí partnerů poskytli devět milionů dětem na léčbu, bydlení, pomůcky a další potřebné věci. „Letos jsme se rozhodli podpořit Nikolku, Aničku a Šimonka. Zájemci zaplatili přes Donio. cz startovné 199 Kč a pak skákali přes švihadlo nejen pro tyto děti, ale i své zdraví. Velké akce se uskutečnily ve sportovních halách v Praze, Brně a Ostravě. Skvělé bylo, že i firmy zapojily své zaměstnance,“ uvedl Jakub Kohoutek.

Výsledek je neuvěřitelný. „Vybraly se více než tři miliony, zapojilo se 7418 šviháků, kteří naskákali 137 606 303 přeskoků. Je to rekord. Ostravě fandili i rodiče s nemocnými dětmi,“ upřesnil Marek Vaněček (28) ze Švihej. cz. Nyní rodinám předávají šeky s pomocí. „Byla to cesta dřiny a odhodlání, ale dali jsme naději těm, kteří to potřebují nejvíc. A nyní setkání s nimi je pro nás vzpomínka na celý život,“ shodli se oba.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.