Nečekaný valentýnský dárek pro rodiče i záchranáře: Narodil se doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nečekaný valentýnský dárek pro rodiče i záchranáře: Narodil se doma!

Záchranářka s chlapečkem a jeho šťastným tatínkem.
Záchranářka s chlapečkem a jeho šťastným tatínkem. (Foto ZZS)

Zatímco si lidé na sv. Valentýna kupovali čokoládová srdíčka nebo kytice, rodiče ze Lhotky na Frýdecku-Místecku dostali ten nejkrásnější dárek. Tak brzo s ním ale nepočítali. Chlapeček se jim narodil předčasně doma!

Záchranáře vyslal operátor pozdě večer k předčasnému, ale teprve začínajícímu porodu. Jenže když spěšně dorazili na místo, zjistili, že porod postupuje velmi rychle. S maminkou by to do porodnice už otočit nestihli. „Přestože nejde zdaleka o každodenní typ zásahu, jsou posádky samozřejmě připraveny a vybaveny i na nutnost odvést porod mimo zdravotnické zařízení,“ poznamenal mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Klučík přišel na svět během pětadvaceti minut.

„On i maminka byli v pořádku, i když se porod odehrál o několik týdnů dříve, než bylo původně v plánu,“ dodal mluvčí. Teprve po prvotním nejnutnějším ošetření převezla sanitka maminku s miminkem do ostravské fakultní nemocnice.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.