Novinky ve světě koktejlů: Umělá inteligence a žádný alkohol | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Novinky ve světě koktejlů: Umělá inteligence a žádný alkohol

Barman Martin Vogeltanz se svým koktejlem Nature.
Barman Martin Vogeltanz se svým koktejlem Nature. (Foto Aha! - K. Moravcová, Mattoni 1873 a.s.)

Alkoholovým koktejlům odzvonilo. V moderním světě frčí nápoje dietní a ty, po kterých se neopijete. Nejlepší barmani nabízejí dva recepty, se kterými si můžete zpestřit »suchý únor«.

„Vytvořit výborný nealkoholický koktejl je mnohem obtížnější než ten alkoholický. Navíc s použitím nízkokalorických surovin,“ říká druhý viceprezident České barmanské asociace Martin Vogeltanz. Ten Aha! představil drink, do kterého použil šťávu z trávy.

Objednává umělá inteligence

Ve svém barmanském umění využívá kromě dietních a přírodních ingrediencí i umělou inteligenci. „Vytvářím s ní například loga na podtácky. V některých barech ji využívají sami zákazníci. U stolu zadají přes naskenovaný QR kód parametry typu: jestli mají chuť na něco svěžího, sladšího nebo kořeněného, a umělá inteligence to ve vteřině vyhodnotí. Barmanovi pak jen ukáže, jaký koktejl má připravit,“ přidává zajímavost Vogeltanz.

Koktejl Nature.

Celer a limetka

Dietní koktejly s nejrůznějšími surovinami za použití zvláštních technologií umí i Vítězslav Cirok z Karlových Varů. Pro laiky sestavil koktejl vhodný na suchý únor. Nazval ho Mattoni Sucháč. „Jsou v něm suroviny, které si snadno koupíte v každém obchodě. Je to celer, zelené jablko nebo limetka. Je velmi osvěžující a zdravý,“ říká barman. V redakci jsme ho vyzkoušeli. Je opravdu vynikající a chutná i dětem.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.