Zlatý Valentýn manželů Špinkových z Mlékovic: Padesát let bez nehod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zlatý Valentýn manželů Špinkových z Mlékovic: Padesát let bez nehod!

Užili si záplavu růžových srdíček.
Užili si záplavu růžových srdíček. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Neobyčejný, přímo zlatý Den svatého Valentýna oslavili včera Stanislav (85) a Jana (75) Špinkovi. Vodami manželství spolu plují rovných 50 let. Včera na svátek zamilovaných si svůj slib zopakovali.

O to se postaralo vedení a zaměstnanci Domova pro seniory Clementas ve středočeských Mlékovicích, kde manželé žijí. „Tobě to sluší víc než poprvé!“ žasl Stanislav, když včera úderem desáté hodiny poprvé uviděl Janu v slušivém kostýmku a s kloboučkem na hlavě. Aha! přiznal, že před 53 lety se do ní zamiloval na první pohled na zábavě v Kolíně. „Ona tam chodila tátovi pro pivo,“ řekl a dodal: „Pak jsme si párkrát vyšli a už to bylo!“ Zamilovaní a oporou si zůstávají od té doby. „Padesát let bez nehod,“ dodal ženich k 18 250 dnům prožitým bok po boku.

Není to americký cirkus

Oslavy Dne svatého Valentýna má v našich končinách řadu odpůrců, odmítají jej jako americký svátek vytlačující náš 1. máj. Valentýn však vzešel z dřívějších anglosaských zemí, z jihu a východu ostrovní Velké Británie. Prapůvodně je poctou knězi Valentinovi, který navzdory rozkazům římského císaře Claudia II. tajně oddával mladé páry, za což byl nakonec 14. února roku 269 popraven.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.