Strašná statistika: Brutálně zabito: 20 dětí. Příšerně zbito: 505 dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Strašná statistika: Brutálně zabito: 20 dětí. Příšerně zbito: 505 dětí

Honzík Rokos
Honzík Rokos (archiv)

PRAHA – Česko není žádný ráj pro děti. Loni jich násilníci zavraždili dvacet, což je o pět více než v roce 2006 a o deset, než v roce 2005. Dalších 505 se jich loni stalo obětí ublížení na zdraví a 178 týrání. Nejčastěji je mučí a zabíjejí jejich nejbližší. Podle informací Práva patří Česko mezi státy s největším výskytem týraných a utýraných dětí.

Nejhorší kraj:
Nejvíce vražd, a to pět, šetřili kriminalisté ve středních Čechách.
Nejohroženější děti:
Kojenci a batolata. Tyrany obvykle vyprovokují pláčem. Děti mezi pátým a čtrnáctým rokem trpí zase kvůli školním výsledkům.
Nejčastější mučitelé:
Ze dvou třetin otcové, hned po nich otčímové a macechy.
Nejčastější způsoby týrání:
Bití rukama, opasky, pruty a gumovými hadicemi. Časté je i kopání, mlácení jejich hlavou o zeď, trhání vlasů, pálení, svazování, topení.

Honzík Rokos (†5)
Honzíkovi z Tábora připravila mučivou smrt vlastní matka Antonie Stašková s přítelem Pavlem Greplem. Hoch se dvěma bodnými ranami v hrudníku umíral v obrovských bolestech půl hodiny a nakonec se zadusil vlastní krví.

Roman Červeňák (†3)
Roman se loni 17. dubna ztratil. Po třídenních policejních manévrech bylo jeho tělo nalezeno zastlané v gauči ve sklepě domu, kde rozvětvená rodina žila. Hoch byl uškrcený a pohlavně zneužitý. Vrah, zřejmě z jeho rodiny, dodnes uniká.

Kristián Červeňák (†4)
Nezletilý mentálně postižený příbuzný zabil loni v březnu Kristiána, shodou okolností také Červeňáka, z Nových Dvorů u Kutné Hory. Při »dětské« hře ho udusil. S ohledem na věk skončil pachatel v diagnostickém ústavu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.