PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Zahřeje nás 12 stupňů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ: Zahřeje nás 12 stupňů

Lednové počasí v Praze.
Lednové počasí v Praze. (Blesk:Jakub Poláček)

Zimy bylo dost, únor konečně přináší oteplení. Teploty se přes den zastaví až na 12 stupních, přes noc neklesnou pod bod mrazu. Kromě toho se prodlouží délka slunečního svitu.

Den se už dnes na Hromnice v porovnání se zimním slunovratem prodlouží. „Na jihu našeho území o 1 hodinu a 16 minut, na severu o 1 hodinu a 24 minut. Navíc v únoru dochází i k navýšení délky slunečního svitu oproti listopadu, prosinci a lednu,“ vysvětlila meteoroložka Dagmar Honsová. Teploty v nadcházejících dnech budou díky teplé frontě nadprůměrné. Rtuť teploměru ukáže dokonce 12 stupňů. Smůlu budou mít děti, které mají nyní jarní prázdniny. Sníh si příliš neužijí...

Jak bude?

  • Dnes: oblačno až zataženo, místy déšť, sníh, den 4 až 8 °C.
  • Zítra: oblačno, místy déšť, noc 1 až 6 °C, den 8 až 12 °C.
  • Neděle: zataženo, místy déšť, noc 4 a 8 °C, den 8 až 12 °C.
  • Pondělí: zataženo, místy déšť, noc 4 a 8 °C, den 8 až 13 °C.

Přečtěte si
Jan Kocián
12. 2. 2024 • 14:18

Nedávná oranžová výstraha na vítr byla přehnaná, postačila by žlutá. Pak ČHMÚ předpovídal 1. povodňový stupeň pro Orlické hory, byl tam druhý. Pro Podkrkonoší předpovídali maximálně 2. stupeň, byl třetí.

Pak musel ČHMÚ předčasně zrušit sněhovou výstrahu, protože nenasněžilo tolik. Předpovídaný 2. povodňový stupeň na Otavě přišel až o celý jeden den později (s odřenýma ušima byla dvojka). Strašili 3. povodňovým stupněm v Olomouckém kraji, byla dvojka. Zato v Podkrkonoší měla být dvojka, byla trojka. Takže vždycky blbě.

A měli by nechat změnit úrovně pro vyhlašování jednotlivých povodňových stupňů na stanici Vestřev na Labi, protože ty jejich trojky jsou stupidní. Proti proudu i po proudu mají dvojky, jenom tam je vždycky trojka.
------------------
SHMÚ předpovídal vydatný déšť, pak to narychlo změnil na 50 mm. Jak to dopadlo na Slovensku? Na oficiální stanici SHMÚ i na jiných neoficiálních stanicích včera naměřili přes 100 mm deště na středním Slovensku!
------------------
Jak bude v Česku? Nadprůměrně vysoké teploty bude opakovaně na dva až tři dny střídat průměrně teplé počasí.

Jan Kocián
5. 2. 2024 • 10:22

V Krkonoších k 7. hodině ranní připadlo na Sněžce nebo Luční boudě 10 centimetrů sněhu, stanice Richtrovy Boudy hlásí 12centimetrový přírůstek. ČHMÚ špatně předpovídal maximálně 2. povodňové stupně, ale už jsou trojky.

Každopádně uplynulý týden moc deště do Prahy nepřinesl, a kdo by se podíval na mapky srážek, zjistil by, že jižní polovina České republiky dostala ještě méně deště než Praha.

Jan Kocián
3. 2. 2024 • 12:56

"Zima zase brzy udeří," blbě tipovala Dagmar Honsová v článku z 29. ledna. 😃

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.