Zemětřesení u prezidenta Pavla: Končí kancléřka Vohralíková! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemětřesení u prezidenta Pavla: Končí kancléřka Vohralíková!

Kancléřka prezidenta Vohralíková končí ve funkci. Kontroverze jí provázely v KPR i Senátu
Kancléřka prezidenta Vohralíková končí ve funkci. Kontroverze jí provázely v KPR i Senátu (Blesk: J. Koťátko)

O svoji pravou ruku přijde prezident Petr Pavel (62). Jak totiž včera informoval Hrad, k polovině února skončí coby kancléřka Jana Vohralíková. Podle oficiálního vyjádření z osobních důvodů.

Vohralíková ve vyjádření uvedla, že pro ni práce kancléřky byla tou nejlepší zkušeností. Ovšem vybrala si svoji daň. „Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se chci věnovat jiné práci a projektům,“ sdělila končící kancléřka, která Pavla provázela na Hradě od začátku jeho mandátu. Prezident také její působení ocenil. „Dokázala přivést do vedoucích pozic profesionály, nastavit organizaci a fungování celého týmu. Patří jí za to mé velké poděkování, dveře na Hrad bude mít otevřené,“ uvedl.

Novým šéfem prezidentské kanceláře se má stát od 15. února Milan Vašina (54). Ten přes 20 let působil v telekomunikacích a šéfoval jako ředitel T-Mobile pro Česko a Slovensko. Od roku 2018 působí jako nezávislý konzultant investiční skupiny Rockaway Capital a vedle toho je také výkonným ředitelem Aspen Institutu – střední Evropa.

Primátor odmítl prezidenta! Grossová o útocích kvůli otci. A v Gaze padlo nejvíce vojáků

Video se připravuje ...

„Je to pro mě další životní výzva, které hodlám věnovat veškerý čas a energii. Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne (čtvrtek – pozn. red.) tak, aby vše proběhlo hladce a správně,“ řekl Vašina.

Rázná dáma

Vohralíková má pověst rázné dámy. Již v Senátu, kde působila před hradním angažmá, se říkalo, že vyhazuje ze dne na den. A na veřejnost prosakovaly informace, že si dost podobně počínala na Hradě. Podle zákulisních informací to byla právě končící kancléřka, kdo stál za koncem tiskové mluvčí prezidenta Markéty Řehákové (30). Podle informací Seznam Zpráv odešla Vohralíková kvůli konfliktu s poradcem Petrem Kolářem (61).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.