Požár v Chomutově... Podpálil obchodní dům školák?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Požár v Chomutově... Podpálil obchodní dům školák?!

Hasiči bojovali s ohněm celou noc.
Hasiči bojovali s ohněm celou noc. (Foto HZS)

Zábavní pyrotechnika zřejmě v rukou malého školáka nadělala milionové škody. Hořel totiž obchodním dům Flóra na sídlišti v Chomutově. Hasiči zápasili s požárem celou noc.

První plameny vyšlehly ve starém komplexu už ve středu kolem 17. hodiny. Zasáhly část, která sloužila jako sklad místního prodejce. „Hašení komplikovalo značné množství uskladněného materiálu a vybuchující drogistické zboží,“ přiblížil mluvčí hasičů Lukáš Marvan. „Policisté zajišťovali okolí a evakuovali osoby ze dvou restaurací a asi ze 60 bytových jednotek blízkého panelového domu. Lidem byla poskytnuta možnost přenocovat v tělocvičně základní školy,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Hasiči likvidovali požár celou noc až do ranních hodin. Poté došlo na sčítání škod. Majitel předběžně odhadl škodu na 12 milionů na objektu a dalších deset na zboží. Během včerejška se podařilo policii zjistit, kdo starý obchoďák zřejmě podpálil. „Jedná se o dítě mladšího školního věku, které krátce před vznikem požáru směrem k místu jeho vzniku odpalovalo pyrotechniku,“ uzavřela policejní mluvčí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.