Hazard muže s batoletem: Prolomil se pod nimi led! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Hazard muže s batoletem: Prolomil se pod nimi led!

Otec s dítětem se v Českých Budějovicích propadli pod led
Otec s dítětem se v Českých Budějovicích propadli pod led (Tomáš Kubín, MP České Budějovice)

S patnáctiměsíčním potomkem na saních se v neděli projížděl muž na zamrzlé Malši v centru Českých Budějovic. Slabý led nápor nevydržel a pod dvojicí se probořil. Oba naštěstí přežili.

Dítě i dospělý se rázem ocitli v ledové vodě. Po vytažení skončili v nemocnici na pozorování kvůli podchlazení batolete.

Natáčel si to

Informace o tom, že otec vozil na slepém rameni řeky potomka na saních, vyvolala bouřlivé reakce. „On jel s tím batoletem ke kraji, kde je to rozmrzlé, a natáčel si to. Jedno kolečko dal, při druhém jsme si říkali, jestli je normální. Najednou rány, jak led praskal, a oni ve vodě,“ popsala událost Michaela Valentová.

Slyšeli praskot

Nesmyslný hazard odsoudili lidé na sociálních sítích. „Led tam praskal celý den, bylo to slyšet. Bruslit tam šli jenom blázni. Kousek dál je tekoucí řeka, předtím by měl mít každý respekt,“ mínili mnozí. „Já být mámou toho dítěte, tak nevím, co bych mu provedla. I když vím, že ho netopil schválně a sám si to bude nejspíš vyčítat a děkovat bohu, že ho dostal ven,“ reagovala Petra Hlaváčová.

Strážníci lidi vyháněli

Krátce poté, co se pod mužem s batoletem prolomil led, strážníci nábřeží Malše ohradili páskami se zákazem vstupu. Lidé se ale nepoučili a dál bruslili nedaleko místa, kde zůstal trčet z vody kousek potopených saní. Byly tam nejen děti, ale i maminka s kočárkem. „Vydali jsme varování, upozornili na nebezpečí. I přesto lidé dál na ledu bruslili. Strážníci je museli vyhánět. Od té doby místo průběžně kontrolujeme,“ řekla strážnice Věra Školková.



Přečtěte si
AHel
16. 1. 2024 • 23:00

Dala bych tomu debilnímu otcovi pokutu 5O tis. za obecné ohrožení a sociálka by k nim chodila 1/2 roku na pravidelné prohlídky, zda dítě neohrožují i jinde. Nemám slov.

AHel
16. 1. 2024 • 23:00

Dala bych tomu debilnímu otcovi pokutu 5O tis. za obecné ohrožení a sociálka by k nim chodila 1/2 roku na pravidelné prohlídky, zda dítě neohrožují i jinde. Nemám slov.

Yvetta Zlínská
16. 1. 2024 • 07:30

Hloupý tatínek, jak necky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.