Policejní zásah s pochybnostmi? Na zprávu GIBS si počkáme, mlží Rakušan | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Policejní zásah s pochybnostmi? Na zprávu GIBS si počkáme, mlží Rakušan

Vít Rakušan (STAN) se v střetl kvůli střelbě na Filozofické fakultě se Šlachtou (Přísaha) i exministrem Pecinou (za SPD) v OVM na ČT (14.1.2024)
Vít Rakušan (STAN) se v střetl kvůli střelbě na Filozofické fakultě se Šlachtou (Přísaha) i exministrem Pecinou (za SPD) v OVM na ČT (14.1.2024) (Reprofoto ČT)

Vyšetřovací zpráva Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která by měla říct, zda policie pochybila v případě šíleného střelce na filozofické fakultě, bude nejdřív na jaře. V ČT to prohásil ministr vnitra Vít Rakušan (45, STAN).

„Prověřování nebude trvat týdny, bude trvat dva, tři měsíce, než se dostaneme k relevantním závěrům. A je to správně. Pokud jsou podněty a mají být detailně rozpracovány a všechny pochybnosti, o kterých se hovoří, důsledně vyvráceny, tak GIBS takhle pracovat musí,“ řekl Rakušan.

Další z hostů včera ve studiu, šéf Přísahy a bývalý policista Robert Šlachta (52) řekl, že policie pochybila např. v tom, že označila pouze jedno místo, kde měl střelec útočit. „Je to selhání systému pana policejního prezidenta (Martina) Vondráška, kterého jste si dal na policejní prezidium. Pro mě je jediný výstup. V pondělí odvolejte pana policejního prezidenta, ať předá rezignaci, a vy potom předejte klíče od ministerstva vnitra,“ poradil Rakušanovi.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.