Slepá místa kolem střelce z univerzity: Policie odhalí další informace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Slepá místa kolem střelce z univerzity: Policie odhalí další informace

Ráno po útoku na místě tragédie.
Ráno po útoku na místě tragédie. (Blesk:David Malik)

Policie by dnes měla objasnit nejasnosti kolem střelce z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a Klánovic. Na tiskovou konferenci je zvědavý i ministr vnitra Vít Rakušan (45, STAN), podle kterého je kolem případů stále nezodpovězená řada otázek.

Od tragédie na fakultě uplynou ve čtvrtek už tři týdny. Stále ale není jasné, proč policie před střelbou evakuovala jen budovu školy v Celetné, proč policejní hlídka z hlavní budovy odešla nebo zda varovala vedení fakulty. „Samozřejmě že zásah tohoto typu vyvolává řadu otázek,“ řekl serveru Novinky Rakušan, podle kterého si je pokládá on i policejní prezident. „Čekám, že se na drtivou většinu těch otázek policie pokusí odpovědět,“ dodal.

Záhadou totiž pořád zůstává, jak si mohl 24letý student David K. koupit zbraně za statisíce korun, proč ho policie považovala za sebevraha, i když našla jeho otce zastřeleného či v jaký moment si policie spojila střelce z filozofické fakulty s vraždami v Klánovickém lese. A to přesto, že ho měla už několik dní mezi podezřelými.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.