Nález podchlazeného leguána zeleného: Kdo vyhodil draka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nález podchlazeného leguána zeleného: Kdo vyhodil draka?

Leguána odchytili v Kaplici.
Leguána odchytili v Kaplici. (Foto Zoo Hluboká)

Už šest dní marně vyhlíží svého páníčka leguán, kterého našli lidé v Kaplici. Nevěřili vlastním očím, protože plaz měřil více než metr a připomínal malého draka. O statného samce, který skončil v Zoo Hluboká, se dosud nikdo nepřihlásil.

Podle ochránců přírody zvíře buď někomu uteklo, nebo se ho majitel chtěl zbavit a vyhodil ho do zimy. Bylo štěstí, že si ho všimli pejskaři při venčení. „Našli ho časně ráno silně podchlazeného, byly asi čtyři stupně. Pro leguána si pak přijel pracovník Zoo Hluboká, který ho kvůli nízké tělesné teplotě bez problémů odchytil. Jde o dospělého samce, relativně dobře živeného, stáří nelze určit,“ řekla zooložka Markéta Jariabková.

Leguán je v péči zaměstnanců zoologické zahrady. „Dostal antibiotika a v teple terária se opět dostává do kondice. Přestože jsou informace o nálezu leguána vyvěšeny na internetu, na stránkách obce i městské policie v Kaplici a na webu naší zoo, majitel se stále nepřihlásil,“ řekla zooložka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.