Otci zavražděného Honzíka (+5) dochází trpělivost! Vyšetřovatelka se zhroutila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Otci zavražděného Honzíka (+5) dochází trpělivost! Vyšetřovatelka se zhroutila!

Zoufalý otec Roman Rokos chce žalovat český stát u Evropského soudu ve Štrasburku.
Zoufalý otec Roman Rokos chce žalovat český stát u Evropského soudu ve Štrasburku. (pro Aha! – Martin Průša)

TÁBOR – Trpělivost dochází Romanu Rokosovi, otci Honzíka (†5), kterého v prosinc ubodala jeho vlastní matka Antonie Stašková se svým přítelem Pavlem Greplem. Vadí mu, že nikdo nepřizná chybu.

Trpělivost dochází Romanu Rokosovi, otci Honzíka (†5), kterého v prosinc ubodala jeho vlastní matka Antonie Stašková se svým přítelem Pavlem Greplem. Vadí mu, že nikdo nepřizná chybu. Ačkoliv on sám úřady měsíce upozorňoval, že Stašková chce Honzíka zabít, nikdo ho neposlouchal. Proto teď píše stížnosti a zvažuje i žaloby.

Policie i soudy konstatovaly, že ani jedna z institucí neudělala chybu. Roman Rokos se s tím smířit nechce. Dnes, stížnost ministru spravedlnosti Pospíšilovi na postup soudu v Táboře. Ten měl podle něj chybovat hned několikrát. „Už když mi svěřili Honzíka do péče, mi soudkyně dala najevo, že ho musím Staškové půjčovat. Když mi pak Stašková odmítla Honzíka vrátit, nikdo nic nekonal,“ říká. A to prý úřady varoval, že Stašková už zabila své dvě malé děti a dceru nelidsky týrala.

S právníkem připravil pro ministra vysvětlení, kde soud chyboval. A pokud někdo z odpovědných lidí neuzná svou chybu, zvažuje Roman Rokos žalobu na policii a český stát u Evropského soudu ve Štrasburku.

Teď se otec mrtvého Honzíka dozvěděl, že táborská kriminalistka, kterou kritizoval za její práci, policii opouští. „Neunesla ten tlak. Prý je na tom psychicky špatně. Zato já mám být v pohodě, když jsem přišel o syna… Má černé svědomí a to ji trápí. Kdyby ho měla čisté, stála by si za svým a neodcházela by,“ říká s pláčem Rokos.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.