Láska k babičce byla silnější než vymývání mozku: Uprchl ze sekty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Láska k babičce byla silnější než vymývání mozku: Uprchl ze sekty!

 2023 Alex Batty se vrátil domů.
2023 Alex Batty se vrátil domů.  (Foto Twitter)

Před šesti lety viděla Britka Susan Caruanová (68) vnuka Alexe Battyho naposled. Tehdy jedenáctiletého chlapce odvezli matka a děda do zahraničí, aby tam všichni žili v bizardní komunitě. Podařilo se mu uprchnout a čtyři dny putoval francouzskými Pyrenejemi, aby našel cestu domů.

Zvrácená sekta se Alexovi sice snažila vymýt mozek, ale láska vnuka k babičce byla silnější. Navzdory vyčerpání z přechodu hor, zimě a hladu jako první věc napsal babičce: „Ahoj babi, to jsem já, Alex. Miluji tě a chci se vrátit domů.“ „Když mi popsal svůj příběh, dal jsem mu telefon, protože nikdy neměl možnost komunikace,“ prozradil student Fabien, který Alexe našel v horách a odvezl na policii, kde ověřili, že je mladík v evidenci pohřešovaných dětí. „Je to šok. Povídali jsme si po telefonu a je mu dobře. Jsem nadšená,“ popisuje Susan, která se nemůže dočkat, až o víkendu vnuka po dlouhých letech obejme. „Když byl u nás, mluvila jsem s chlapcem a teď mluvím s mužem. Je to docela neuvěřitelné, když nevíte, jestli je někdo mrtvý, nebo živý,“ dodává vděčně babička.

Alex: Máma je blázen

Do sekty kočující přes Maroko a Francii Alexe v roce 2017 odvezla matka Melanie (43) a děda David (64). Alex nechce prozradit, kde přesně v Pyrenejích žili, ale je jasné, že ho rodiče nedávali do školy a žili velmi alternativním způsobem. Sám Alex o matce řekl, že je »trochu blázen«. Dvojici se zatím nepodařilo vypátrat ani policii.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.