Dobrá zpráva pro Brňany: Obnoví zrušenou poštu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Dobrá zpráva pro Brňany: Obnoví zrušenou poštu

Pošta v Orlí ulici v Brně bude od 1. února 2024 opět v provozu.
Pošta v Orlí ulici v Brně bude od 1. února 2024 opět v provozu. (Hynek Zdeněk)

Před půl rokem to vyvolávalo velké vášně. Česká pošta tehdy zrušila hojně využívanou pobočku v centru Brna na Orlí ulici. Nahradila ji menší provozovnou. Nyní uznala, že to byl krok vedle. Pošta znovu otevře 1. února.

Ten samý den ČP zavře pobočku ve Velkém Špalíčku. „Ukázalo se, že kapacita ve Velkém Špalíčku je nedostatečná. Měla jen dvě přepážky, v Orlí ulici budou tři,“ vysvětlil náhlý krok mluvčí České pošty Matyáš Vitík. Nebyl to však jediný důvod. „Ve Velkém Špalíčku scházelo ukládací místo pro zásilky,“ přiznal mluvčí pošty. Paradoxní je, že brněnská radnice se právě těmito argumenty snažila už před půl rokem pobočku v Orlí udržet. Česká Pošta na ně ale tehdy neslyšela.

Pošta na Orlí ulici v Brně se v roce 2024 opět otevře.

Video se připravuje ...

Ze sedmi dvě

Ještě v červnu bylo v centru Brna sedm poboček České pošty. Po redukci zůstaly už jen dvě. Ta druhá se nachází v obchodním centru Letmo. Neposkytuje ovšem balíkové služby a neumožňuje ani ukládání zásilek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.