Starostové si stěžují: Zamítli nám i Poštu Partner | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Starostové si stěžují: Zamítli nám i Poštu Partner

Česká pošta
Česká pošta  (Blesk:FOTO: Jiří Koťátko / CNC)

Tři sta z 3200 poboček se z důvodu snižování nákladů a poklesu provozu rozhodla od poloviny roku zrušit Česká pošta (ČP). Skandální je, že někde ČP odmítá zřídit i Poštu Partner, hrazenou z obecních rozpočtů.

Obce se snažily zachránit alespoň ty pošty, které jsou v místech s velkým počtem obyvatel. Pokud uspěly, tak jen výměnou za »odstřelení« jiné. „Během příštího týdne by měl být definitivní seznam rušených poboček od 1. července. Neměly by tam být žádné výrazné změny. Budeme se bavit zhruba o 15 až 20 pobočkách, které v rámci jednání byly vyměněny za jiné pošty,“ řekl mluvčí ČP Matyáš Vitík.

Někde však ostrouhali docela. Například v Trutnově-Poříčí chtěli Poštu Partner. „Od České pošty jsme dostali zamítavou odpověď,“ řekl místostarosta Tomáš Hendrych (Volba pro město), stejně nepochodil podle starosty Petra Kubise (ANO) Sokolov s »okýnkem« na sídlišti Michal, kde žijí hlavně senioři.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.