Po zrušení poboček v Sokolově: Hodinové fronty na jediné poště | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Po zrušení poboček v Sokolově: Hodinové fronty na jediné poště

V Sokolově od 1.červeece funguje pouze tato pošta v ulici Karla Havlíčka Borovského.
V Sokolově od 1.červeece funguje pouze tato pošta v ulici Karla Havlíčka Borovského. (Foto Aha! - Kateřina Moravcová )

Obavy se naplnily. Po uzavření tří stovek poboček České pošty v zemi se už ukazují první problémy. Například v Sokolově, ve kterém žije asi 20 tisíc obyvatel, nyní funguje pouze jedna. Tvoří se na ní fronty i během prázdninového dopoledne.

Při vstupu na pobočku v ulici Karla Havlíčka Borovského se klientů okamžitě ujímá pracovník České pošty. Radí, které tlačítko na automatu s číselným pořadím zmáčknout. Ani to však provoz výrazně nezrychluje. „Čekal jsem 45 minut. Potřeboval jsem využít služby CzechPOINT k vytištění jednoho z dokumentů,“ říká pracující důchodce z nedaleké Březové Miroslav Šulcek (66). Jeho slova potvrzuje i seniorka Marie Korbelová (86). Právě ona musela přijet autobusem, protože pobočka v nejvíce osídlené části Sokolova – sídliště Michal, kde žije až 12 tisíc lidí, byla zrušena. „Musím zaplatit složenky. To víte, tohle je pro nás důchodce komplikace. Musíme se kvůli tomu táhnout až sem do města. Před tím jsem ji měla na dosah. Udělali velkou chybu,“ míní seniorka. S touto transakcí na poště i ona strávila desítky minut. Problémy mají lidé nejen s delší dobou čekání, ale například i s parkováním.

Problémy očekávali

„Komplikace a problémy se zrušením pobočky na sídlišti Michal jsme předpokládali a upozorňovali jsme na ně. Opakovaně jsme se snažili s Českou poštou jednat. Chtěli jsme pobočku zachovat a případně z ní vytvořit poštu Partner plus. Stálo by nás to ale milion ročně, což zastupitelstvo neschválilo. Tato varianta je však stále otevřená, i když za jiných podmínek. Prozatím jsme provedli alespoň dopravní opatření. Situaci nadále monitorujeme, “ ujišťuje starosta Sokolova Petr Kubis.

Co na to Česká pošta?

„Na postě Sokolov 1 je průměrná čekací doba 3,5 minuty. Delší doba, než se klient dostane k přepážce, kde si vyřídí své poštovní záležitosti, může nastat u služeb CzechPOINT. Je to způsobené tím, že samotné vyřízení této služby zabere více času, než běžná transakce, jako je například poslání dopisu. Proto může být nárazově čekací doba delší. Doporučujeme všem, zejména zákazníkům, kteří si na poštu jdou vyřizovat tyto „dlouhé transakce“, aby využili možnost objednat se na konkrétní službu a konkrétní čas,“ radí mluvčí České pošty Matyáš Vitík.



Přečtěte si
stoura
14. 7. 2023 • 09:56

Já bych spíš zrušil naprosto zbytečný Senát a vytřídil ty odborníky ve vládě kteří tam natahali spoustu svých příbuzných a známých!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.