Šílený kousek youtubera Trevora Jacoba: Havaroval kvůli lajkům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šílený kousek youtubera Trevora Jacoba: Havaroval kvůli lajkům!

Youtuber havaroval kvůli lajkům
Youtuber havaroval kvůli lajkům (﷯Foto YouTube﷯)

 Bývalý snowboardista Trevor Jacob (30) v roce 2021 schválně havaroval s letadlem, aby si na svém youtubovém kanálu nahnal lajky a počty zhlédnutí. Americké úřady mu odebraly leteckou licenci a teď za nezodpovědný kousek vyfasoval i trest od soudu: V base si ovšem posedí jen půl roku!

Otázka je, zda se bývalý olympionik poučil. Když v listopadu 2021 spadl doprostřed kalifornského národního parku Los Padres jeho letoun a ukázalo se, že on nehodu přežil, hrál lidem na city. Děkoval bohu, vesmíru a vyšším silám... Jeho video »Havaroval jsem s letadlem« se stalo očekávaným šlágrem, jen na jeho účtu mělo 4,5 milionu zhlédnutí a miliony dalších na zpravodajských platformách. Jenže se ukázalo, že všechno zinscenoval! Navedl letoun do neobydlené oblasti a sám ‒ zcela plánovaně ‒ na padáku zavčasu vyskočil. To pro něj, jako protřelého vyznavače adrenalinových sportů, bylo hračkou... Úřadům pak tvrdil, že neměl jinou možnost, protože asi 35 minut po startu vypověděl službu jediný motor stroje...

„Vůbec si to nepromyslel, chtěl na tom jen vydělat a takové chování nelze tolerovat,“ slyšel u soudu od asistentky státního zástupce Dominique Caamanové. Jacobovo letadlo dopadlo do suché a křovinaté oblasti parku, kde by požár z trosek mohl napáchat značné škody, odsouzen byl ale nakonec jen za ničení stop a zatajování skutečností za účelem maření federálního vyšetřování. Týdny tvrdil, že vůbec neví, kde vrak stroje je, ale ukázalo se, že k němu krátce po nehodě došel pěšky, aby si z kamer vyzvedl nahrávky havárie a následně s kamarádem odnesli helikoptérou trosky do hangáru v Lompoc City, kde vše rozřezali, zničili a povyhazovali. „Trest odnětí svobody je nezbytný už proto, aby se ostatní nepokoušeli takové triky opakovat,“ zdůvodnil soud.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.