Neštěstí letu z Příbrami do Chorvatska: ČTYŘI MRTVÍ VE SNĚHU | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Neštěstí letu z Příbrami do Chorvatska: ČTYŘI MRTVÍ VE SNĚHU

Pád letadla si vyžádal čtyři oběti
Pád letadla si vyžádal čtyři oběti (Profimedia )

Letěli z příbramského letiště na chorvatskou Istrii. Čtyřčlenná posádka však v sobotu ráno kvůli nepřízni počasí havarovala a zahynula v rakouských Alpách nedaleko obce Grünau im Almtal.

Podle prvotních odhadů tamních vyšetřovatelů má jít o dvě ženy a dva muže z Česka. Pátrání započalo v sobotu od 12:00. První kusy stroje se podařilo policii, hasičům, horským záchranářům a jednotkám Červeného kříže najít kolem 14:00 s tím, že trupu se dopátrali až po následujících dvou hodinách na hoře Kasberg. Vše komplikovalo špatné počasí, které mohlo zavinit i nehodu. O vyzvednutí trosek by se měli pokusit dnes. Letiště Příbram odmítlo situaci kvůli vyšetřování dále komentovat.

V luftu 2,5 hodiny

Podle zpráv ze sociálních sítí by čtyřmístné vrtulové letadlo Rockwell Commander 112B mohl pilotovat poskytovatel víkendových letů Herman K. „Odlet by se konal v sobotu 25. listopadu a návrat v neděli 26. 11. Celkově v luftu 2,5 hodiny. Počítám, že bude mezipřistání, jak jsem psal výše, takže u řízení se vystřídá každý pasažér,“ lákal ve spolucestovatelské skupině.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.