Problémy s pletí, slabé vlasy či nehty? Víme, co je třeba změnit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Problémy s pletí, slabé vlasy či nehty? Víme, co je třeba změnit

 (Shutterstock)

O své tělo se musíte starat komplexně, jen tak se jeho zdraví projeví v plné kráse. To platí nejen pro dámy! Podobně jako při hubnutí, ani zde neexistují zkratky. Pokud si však dopřejete zdravou stravu, pohyb a dostatek spánku, jste na nejlepší cestě ke kráse. O zbytek se pomůže postarat nenápadná bílkovina, kterou máme všichni v sobě: kolagen.

S přibývajícími léty si tělo člověka už nemůže vyrábět tolik kolagenu, kolik potřebuje. To se pak může projevit v podobě problémů s pletí, vlasy a lámavými nehty. I pohyb může bolet o něco víc. Naštěstí řešení existuje. Kvalitní výživový doplněk, který obsahuje kolagen, při pravidelném užívání může pomoci vyřešit řadu problémů.

Kolagen je totiž pojivová tkáň, která se stará o pružnost všech tkání v těle. Nejvíce kolagenu máme v kůži a v kloubních chrupavkách. Proto když kolagen chybí, jako první se to projeví na opotřebovaných kloubech, které bolí, a na pleti, která ztrácí pružnost, je sušší, přibývají vrásky a pigmentové skvrny.

Kolagenů je na našem trhu velké množství. Malinový, tekutý, lipozomální… Není divu, že se v tom člověk ztrácí. Chcete-li najít skutečnou kvalitu, důležité je dbát na toto: největší bioaktivitu, tedy schopnost proniknout do krevního oběhu, má kolagen, který je šetrně zpracován a čistý. Kolagen se musí správně štěpit, aby měly vzniklé řetězce zachovanou strukturu helisy a byly tak rozpoznatelné pro tělo.

Čistota je zase důležitá kvůli tomu, že jakékoli příměsi mohou vstřebávání peptidů blokovat. Nevyplatí se proto riskovat a je lepší vsadit na tradiční zpracování, jaké si zachovává například ověřená česká značka Inca Collagen. Tento výrobce si zakládá na maximální čistotě, kolagen získává enzymatickou hydrolýzou za studena a nijak ho už nedochucuje.

Také se ptáte, jestli je lepší volit kolagen z kraviček, nebo z ryb? Ten mořský ve srovnání s hovězím může mít pár výhod. V první řadě je to jeho molekulární čistota. „Výhodou rybího kolagenu je to, že je to kolagen vývojově starý, to znamená, že není spojen s řadou dalších, podpůrných biomolekul. Rozštěpí se tedy na fragmenty a výsledný roztok není znečištěn fragmenty jiných molekul,” říká doktorka Dagmar Petrová. Kromě toho může být rybí kolagen i snáze stravitelný.

Inca Collagen byl v našich končinách jeden z prvních výrobců, který začal produkovat kolagen z mořských ryb. A na své receptuře od té doby nic neměnil. Jen čistá síla přírody, v práškové formě, která se snadno připravuje do podoby nápoje. Kolagen nepotřebuje konzervanty, protože je dávkován separátně po jednotlivých dávkách. Sáček každý den otevřete a spotřebujete ihned.

Účinky Inca Collagen se projeví:

  • na pleti, která dostane podpůrnou dávku pojiva, postupně se stává elastičtější, napnutější, vyhlazenější,
  • na vlasech, které začnou růst rychleji, budou silnější, lesklejší a méně budou vypadávat,
  • na nehtech, které se budou méně štěpit a lámat, vydrží déle a porostou rychleji,
  • a nelze zapomínat na celkovou podporu pohybového aparátu od kloubů, přes kosti až po tkáně a sliznice.

Kolagen zároveň může pomoci při celkové regeneraci a rekonvalescenci těla, protože ho máme v nejrůznějších tkáních – věděli jste, že je například důležitý i pro zdraví dásní a střev?

Že cítit se lépe vede přímo ke kráse, již zjistilo více než 250 tisíc věrných zákazníků Inca Collagen:

„Vyzkoušený a opakovaně kupovaný, je nejlepší ze všech zkoušených, vlasy, pleť, nehty, klouby jsou nadšené a já s nimi." Petra Šnábelová

„Váš kolagen mi pomohl při rekonvalescenci ploténky. Mým překvapením bylo, jak se mi polepšila pleť a tak ho doporučuji všude, kde přijdu!” Ivana Mlynár

A jelikož cesta ke kráse není nikdy jednoduchá, nezapomínejte na to, čím jsme začali tento článek: dopřejte svému tělu zdravý jídelníček, dostatek pohybu, ale i odpočinku. Škrtněte si ze svého života neduhy jako je kouření, alkohol či nadměrné slunění – to je způsob, jak si zachovat nejen dlouhodobou energii a vitalitu, ale i vnější krásu. Kolagenová kúra od Inca Collagen vám v tomto podá pomocnou ruku.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.