Korejská kosmetika na čištění a odličování – jaké jsou její výhody a jak vybrat ty nejlepší produkty pro vaši pleť | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Korejská kosmetika na čištění a odličování – jaké jsou její výhody a jak vybrat ty nejlepší produkty pro vaši pleť

 (hebe.com/cz)

Asiatky mají v kosmetické taštičce mnoho přípravků, z nichž velkou část tvoří přípravky na čištění obličeje. České ženy se naopak většinou spokojí s micelární vodou nebo pleťovým mlékem a tonikem. Tohle rozhodně nestačí! V korejské péči je odličování jednou z naprosto nejdůležitějších fází každodenní péče. Dobře zvolený produkt umožňuje nejen zbavit se zbytků make-upu a pečující kosmetiky, kterou jsme měli na obličeji po celý den. Je to zároveň první fáze čištění – díky odličování pleť zbavíme prachu a nahromaděného mazu. Výrobci se předbíhají v tvorbě nových receptur pleťových mlék, čisticích přípravků nebo korejských olejíčků na odličování obličeje, které by nám umožnily pohodlně a příjemně se každý den odlíčit.

Korejské ženy nikdy nezapomínají na odličování

Korejská kosmetika pro čištění a odstraňování make-upu je především micelární voda a kosmetické mléko. Stačí do nich namočit vatové polštářky nebo tampony a jemně je přiložit na pokožku.

Vyzkoušejte OCM, tzn. olejové vyčištění obličeje (angl. Oil Cleansing Method), což je mnohem účinnější a šetrnější metoda pro odstranění make-upu než s použitím čistící vody či mléka. Tuk účinně odstraňuje make-up a nevysušuje pokožku. I přes všeobecný opačný názor jsou oleje vhodné pro všechny typy pleti, včetně těch mastných.

Právě oleje na odličování obličeje a čisticí balzámy s trochu hustší konzistencí, které jsou vhodné pro všechny typy pleti, i pro tu mastnou, se v Koreji těší zvláštní oblibě. Jsou účinné pro primární očištění obličeje od make-upu (také voděodolného), zbavení nadbytečného kožního mazu, prachu a dalších nečistot. Ve spojení s vodou se promění v jemnou mléčnou emulzi, která okamžitě rozpouští nečistoty na povrchu pokožky a v jejích pórech. Zároveň nenarušují její přirozenou ochrannou bariéru a mikrobiom. Tento druh kosmetiky je nejčastěji na bázi rostlinných olejů, například hroznového, jojobového, meruňkového, mandlového nebo oleje z opuncie mexické. Díky tomu nejenže pokožku vyčistí, ale také podporují její hydrolipidový film a vyživují ji. Korejské pleťové oleje dělají pokožku hladkou a vyživenou. Navíc působí protizánětlivě a zároveň posilují ochrannou bariéru pokožky. Korejský čisticí olej na obličej urychlí regeneraci pokožky a odstraní černé tečky.

Neváhejte následovat Korejky Běžné odličovací přípravky dráždí a zbavují pleť kožního mazu, což způsobuje mastnou pokožku, a narušuje tak přirozenou lipidovou bariéru. Olej hydratuje a promazává pokožku, díky čemuž je pokožka chráněna před vysušením a podrážděním.

Vícestupňový rituál mytí pokožky je pro korejské ženy nepostradatelnou součástí každodenního života. Monzunové klima, ve kterém žijí, se vyznačuje vysokou vzdušnou vlhkostí, která se v kombinaci s částicemi nečistot usazuje na obličeji, ulpívá na něm a ucpává jeho póry. Tyto ženy si nedokážou představit spánek s tak zatíženou pokožkou, na které jsou nahromaděné nečistoty, a to je rychlou cestou k ekzémům a nepříjemným zánětům. Smog navíc urychluje stárnutí kožní tkáně, vysušuje ji a oslabuje.

Neměli bychom si vzít příklad z Korejek? Určitě! Ovzduší v naší zemi je také znečištěné a ohrožuje stav a krásu pleti. Nezanedbávejme proto čištění obličeje a zaveďme vícestupňovou péči, tak jak je známá Asiatkám.

V případě mastné pleti se sklonem k černým tečkám se při čištění obličeje vyplatí používat speciální pomůcky, jako jsou kartáčky nebo silikonové žínky, které lze kombinovat s čistící korejskou kosmetikou. Ta důkladně vyčistí póry a zanechá pokožku obličeje hladkou, svěží a připravenou na další kroky večerní péče. Čistící kartáčky na obličej se však nedoporučují lidem s akné, kuperózou nebo citlivou pokožkou.

V případě suché a citlivé pleti, stejně jako pleti náchylné k podráždění, se vyplatí zvolit korejský hypoalergenní pleťový čistící olej, který je ideální pro dvoufázové odlíčení. Přípravek obsahuje cenné oleje, nakombinované tak, aby byla pleť hloubkově hydratována a důkladně vyčištěna. Navíc vám pohodlný dávkovač umožní odměřit správné množství produktu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.